Šta čekaju u MUP-u, da se novinarki RTRS-a nešto desi?!

Šta čekaju u MUP-u, da se novinarki RTRS-a nešto desi?!

Najnovija prijetnja smrću novinarki Nataši Miljanović Zubac dokaz je da je ona ozbiljno bezbjednosno ugrožena, a ovakvi učestali incidenti stvaraju sve izraženiji osjećaj straha i nelagode u čitavom društvu.

Rekao je ovo Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– Kao predsjednik Kluba poslanika PDP u NSRS pozivam predsjednika NSRS Nenada Stevandića da što prije zakaže redovnu sjednicu Narodne skupštine, na kojoj ćemo tražiti cjelovit izvještaj od MUP Republike Srpske vezano za čitav niz incidenata, uključujući fizičke napade na predsjednika Savjeta mladih PDP u Istočnoj Ilidži i na kandidata opozicije za načelnika Rudog, paljenje kuće novinaru u Doboju, sve češće napade na policajce od strane lica pod uticajem narkotika i druge incidenate – rekao je Crnadak.

Kaže da posebno zabrinjava inertnost i nezainteresivanost institucija povodom prijetnji Nataši Miljanović Zubac, jer je njen istraživačko-novinarski angažman očigledno dodirnuo osinje gnijezdo i uznemirio vrlo opasne kriminalce, sa jakim vezama u institucijama.

– Postavlja se pitanje šta čekaju u MUP RS, da se ovoj novinarki nešto desi, da padne krv? Ko će onda biti odgovoran? MUP treba hitno da reaguje i da se Miljanović Zubac zaštiti, jer takvim osobama se mora pomoći, a ne bacati državni novac na obezbjeđenje onih koji sami sebi pišu prijeteća pisma, zato što misle da su važniji ako ih čuva više policajaca – poručio je Crnadak.

(BN)

CATEGORIES
Share This