Srpski poslanici odbili podmuklu Zvizdićevu zamku

Srpski poslanici odbili podmuklu Zvizdićevu zamku

Drago mi je što su poslanici iz Republike Srpske jedinstveni u stavu da prijedlog Denisa Zvizdića za izmjene Zakona o zastavi BiH ne ide u hitnu proceduru. Vjerujem i nadam se da će sve moje kolege do kraja ostati pri stavu institucionalne zaštite Republike Srpske, jer je Zvizdićev prijedlog opasna i podmukla zamka.

Ovo je komentar Mire Pekić, poslanika PDP u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, na Zvizdićev prijedlog da se iz pomenutig Zakona  briše termin zajedničke institucije i da ostane samo „institucije BiH“.“

– Ovo je pokušaj  uvođenje unitarne BiH, ne na mala, nego na velika vrata – rekla je Pekićeva.

Pekićeva objašnjava da u preambuli Ustava BiH stoji da taj ustav donose Srbi, Bošnjaci i Hrvati, u zajednici sa ostalima, iz čega proizlazi da su ga donijeli ne samo u zajednici sa onima koji su nacionalno neopredijeljeni već su ga Srbi, Bošnjaci i Hrvati donijeli i u međusobnoj zajednici tri naroda, pa zato takav zajednički Ustav u sebi sadrži i zajedničke institucije BiH.

– Кad bi bilo tako kako hoće Zvizdić, onda bi prvo morao da izmijeni taj dio preambule Ustava BiH. Znam da je ovo Zvizdićeva borba za glasove Bošnjaka, ali ovo su opasne stvari, koje ne smiju da prođu dok god predstavnici Republike Srpske sjede u zajedničkim institicijama – poručila je Pekićeva.

(BN)

CATEGORIES
Share This