Srpska pod neviđenim pritiskom, a Đokiću na prvom mjestu fotelja

Srpska pod neviđenim pritiskom, a Đokiću na prvom mjestu fotelja

Nakon današnjeg sastanka vladajuće koalicije u Srpskoj, pred novinarima se pričalo o zaštiti vitalnih interesa Srpske, pala je i kletva protiv Srba koji bi pristali da u Sarajevu odlučuju o državnoj imovini…

Međutim, domaćinu ovog skupa, Socijalističkoj partiji, od toga je bilo mnogo važnije jedno drugo pitanje, a to su fotelje.

 

Dok je Srpska pod neviđenim pritiskom, dok Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović uvode sankcije, dok Kristijan Šmit suspenduje zakon koga je izglasala Narodna skupština Srpske, u vrijeme kada je ugrožena bezbjednost Dodika i njegove porodice, socijalisti prvo pričaju o – funkcijama.

Novinari koji su ušli u salu za sastanke uspjeli su da fotografišu prijedlog dnevnog reda, a na njemu je pod jedan navedeno: “Usaglašavanje koalicionih aktivnosti u kontekstu otvorenih kadrovskih pitanja”.

 

Tek druga tačka dnevnog reda, ispod koga je potpisan domaćin, lider SP Petar Đokić, bila je: “Aktivnosti institucija Republike Srpske u cilju zaštite ustavno-pravnog poretka Republike Srpske”. Pod tri su bila “ostala pitanja”.

Znajući ovo, nameće se pitanje o istinitosti priče o ugroženosti RS, ako vidimo da je Dodikovom sada već najdugovječnijem koalicionom partneri na prvom mjestu kadrovska politika. Pa tek onda sve ostalo. Ili je socijalistima funkcija draža od Srpske?

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This