SPS obilježio tri godine postojanja

SPS obilježio tri godine postojanja

Socijalistička partija Srpske obilježila je tri godine postojanja. To je jedna od najmlađih političkih partija u Srpskoj.

Socijalistička partija Srpske obilježila je tri godine postojanja. To je jedna od najmlađih političkih partija u Srpskoj.

Predsjednik SPS-a Goran Selak ističe da je SPS na Opštim izborima nastupala samostalno, ne pripadajući niti jednom političkom bloku.

„Socijalistička partija Srpske je partija socijalne pravde, ali i nacionalno odgovorna partija, koja promoviše dva najvažnija politička stuba, a to su očuvanje i jačanje nadležnosti Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i partija koja se zalaže za ekonomsko-socijalni preporod društva u Republici Srpskoj“, kazao je Selak.

On je kazao da će u narednom periodu obići opštinske i gradske odbore SPS-a u Srpskoj. Najavio je i unutarstranačke izbore u cilju pripreme za lokalne izbore.

„Pripremaćemo se za lokalne izbore, imaćemo liste, ja mislim, u svim opštinama i gradovima u Republici Srpskoj“ istakao je Selak.

Socijalistička partija Srpske ima sporazum o saradnji sa Pokretom socijalista iz Srbije.

Prosalvi godišnjice prisustvovao je potpredsjednik te i poslanik u Narodnoj skupštini Srbije Bojan Torbica.

„Mi smo i nedavno slavili njihov izborni rezultat, ovaj sjajan koji su ostvarili na prethodnim izborima i sve ovo je samo dokaz da Srbi postaju jedinstven politički narod, ovaj naš dolazak ovde, jer mi jednostavno i sa ove i sa one strane Drine dijelimo iste vrijednosti, dijelimo iste ciljeve i znamo da samo zajedničkom saradnjom i Srpske i Srbije, Srbija može biti jača, a to sve može biti garant opstanka Republike Srpske u budućem periodu“ rekao je Torbica.

Selak je kazao da je SPS ispunila svoj cilj jer imaju predstavnike u 23 lokalne zajednice,  tri poslanika u Narodnoj skupštini, kao i jednog delegata u Vijeću naroda Republike Srpske.

SPS je nastala cijepanjem Socijalističke partije, koju vodi Petar Đokić. Dio su većine u NSRS, koju predvodi SNSD.

(BN) Foto:BN

CATEGORIES
Share This