SNSD-ovci srećni: Hvala Srbiji i Aleksandru Vučiću

SNSD-ovci srećni: Hvala Srbiji i Aleksandru Vučiću

I ovaj put, kako saznajemo, Srbija je obećala pola milijarde KM za pomoć budžetu Republike Srpske.

– Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović istakao je da se u novijoj srpskoj istoriji ne pamte bolji, snažniji i plodonosniji odnosi između najvažnijih srpskih predstavnika, rukovodstava i nàroda Srbije i Srpske.

-Srpska pravoslavna crkva i Njagova svetost patrijarh srpski Porfirije, koji je sa ostalim preosveštenim episkopima predvodio jučerašnji pomen, obilježavajući najmasovnije etničko čišćenje jednog naroda sa njegovih vjekovnih ognjišta u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, sigurno mogu biti ponosni na svesrpsko jedinstvo iskazano u ovim teškim vremenima. Tim prije, što su među brojnim zvaničnicima, ministrima, sa nama bili i srpski državnici iz naše bratske Crne Gore, ali i mnogi drugi – istakao je Petrović.

On je naveo da prilikom posjete zvaničnika Srbije razgovarano o mnogim temama, kao i o konkretnim projektima koji se realizuju u Republici Srpskoj, uz značajnu i nesebičnu pomoć naše matice Srbije.

-Iako smo se uvijek oslanjali na Srbiju, koja nam oduvijek pomaže i pomagaće i u budućnosti, nikada nijedno rukovodstvo Srbije nije više uložilo u Republiku Srpsku u konkretne projekte, do ovog današnjeg, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a posebno ne u razvoj naših slabije razvijenih opština i regija – naglasio je Petrović za Srnu.

Istakao je da Srbija to danas radi u kontinuitetu, ne obazirući se na bilo kakve pritiske, političke blokade, što predstavlja samo jedan od vidova pomoći u konstantnoj političkoj borbi za očuvanje statusa Republike Srpske.

-Naša snaga je u jedinstvu. Da sloga srpska traje vječno. Da se sve češće i mnogobrojnije, ali i boljim povodima, okupljamo i da zajednički razvijamo naše dvije Republike – poručio je generalni sekretar SNSD-a zahvalivši zvaničnicima Srbije, na čelu sa predsjednikom Vučićem, na iskrenoj i bratskoj podršci.

I ovaj put, kako saznajemo, Srbija je obećala pola milijarde KM za pomoć budžetu Republike Srpske.

Od 2014. godine Srbija je Republici Srpskoj kroz razne vidove pomoći obezbijedila skoro dvije milijarde maraka.

(BN)  Foto: BN

CATEGORIES
Share This