SNSD-ova je praksa da mijenja stavove iz časa u čas

SNSD-ova je praksa da mijenja stavove iz časa u čas

Кada SNSD počne da priča o nekim stranim mentorima opozicije, to se više ne može podvesti ni pod pojam teorija zavjere, nego pod pojam teorije gluposti. Možda su oni navikli da kod drugih idu po mišljenje, ali mi u PDP-u imamo svoje stavove, racionalna razmišljanja i definitivno Jeleni Trivić, niti bilo kome drugom, ne treba instrukcija za korištenje mozga – rekla je Anja Petrović, portparol PDP-a, reagujući na izjavu potpredsjednika NSRS Denisa Šulića.

Petrovićeva kaže da bi Šulić, umjesto što iznosi neistine da se BiH nije pridružila sankcijama protiv Rusije, mogao da odgovori na par jednostavnih pitanja:

– Zašto srpski član Predsjedništva BiH nije tražio sjednicu Predsjedništva sa jednom tačkom dnevnog reda koja se tiču sankcija Rusiji? Taj mehanizam ima i u jednom slučaju se moglo izaći sa rješenjem da BiH nema stava, pa se niko u ime BiH ne bi mogao određivati u međunarodnim institucijama.

U drugom slučaju, ako bi došlo do preglasavanja, mogao se pozvati na vitalni nacionalni interes i onda tražiti posebnu sjednicu NSRS, kao mnogo puta do sada.  Mi mislimo da nije smio, jer se obećao svima, a pritiske zbog nepridruživanja sankcijama trpi samo Srbija.

Šulić bi mogao da odgovori i kakvo dobro nama može iznjedriti jasno svrstavanje, kao malom igraču na geopolitičkoj sceni? Takođe, kada će vlast predvođena SNSD konačno prestati da se igra, mijenja strane svaki čas, pa od velikih zapadnih partnera postaju navodni rusofili, odnosno da li će ikada interese srpskog naroda i Republike Srpske staviti na prvo mjesto?

Do sada su uvijek igrali kako neko drugi svira. Srećom, nakon njih, lažnih patriota, lažnih eurofila, lažnih rusofila, uskoro će vlast ovdje biti predvođena pravim srbofilima – rekla je Petrovićeva.

(BN)

CATEGORIES
Share This