SNSD-ova ekipa bilježi poraze na svim poljima

SNSD-ova ekipa bilježi poraze na svim poljima

– Politika SNSD je u poslednjih godinu i po bila čista improvizacija u kojoj su promašili i na unutrašnjem i na spoljnopolitičkom planu, izjavio je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

Radović kaže da na unutrašnjem planu SNSD nema nijednu političku pobjedu i da je to najočiglednije kada se vidi funkcionisanje Savjeta ministara.

„Vidimo da se tamo, iako SNSD ima svog predsjedavajućeg Savjeta ministara, apsolutno ništa nije uradilo. Isto tako ako posmatramo funkciju srpskog člana Predsjedništva BiH vidimo da to nije ona reprezentacija koju je SNSD obećavao da će dovesti u Sarajevo“, navodi Radović.

Ističe da, pored toga imamo situaciju, kao što je i danas bio slučaj, da se SNSD uporno protivi smanjenu akciza  kako bi se građanima olakšao život.

„Očigledna je njihova nespremnost ili nedostatak osjećaja prema građanima i želje da se teret inflacije rasporedi, ne samo na građane, nego i na budžet“, kaže Radović.

Podsjetio je i da od SNSD-ove priče o vraćanju nadležnosti na kraju nema ništa.

„SNSD i vlast koju predvode su, kada je vraćenje nadležnosti u pitanju, došli u situaciju da ne poštuju ni one zaključke koje su sami donijeli. Onda prave jedan politički salto donoseći odluku da se svi zaključci o ovoj temi i njihova primjena odgode za šest mjeseci“, rekao je Radović i postavio pitanje šta je to, ako nije čist politički poraz?

Radović kaže da se kada je u pitanu ekonomija SNSD i njegova vlast nema čime pohvaliti.

„Republika Srpska sada ima rekordno stanje duga, nizak životni standard, simbolično povećanje plata u javnom sektoru bez rasterećenja privrede i ponudu iz SNSD-a da će dodijeliti građanima po 100 КM“, kaže Radović.

Ne  mogu se, dodao je on, pohvaliti ni novim investicijama i otvaranjima radnih mjesta, niti nekim velikim projektima i napomenuo da na to imamo i odluku EU da se zamrzne finansiranje projekta u RS u vrijednosti do 1,2 milijarde.

Кada je u pitanju spoljno politička situacija, Radović upozorava da se zbog poteza SNSD-a Republika Srpska u svijetu predstavlja kao problem.

„Predstavljena je kao faktor koji nešto remeti iako postoje i drugi u BiH koje snose sličan ili isti teret kao SNSD. Međutim SNSD je procijenio da to njima može biti dobra tema pred izbore.

(BN)

CATEGORIES
Share This