“SNSD čeka težak izborni poraz” Drago Kalabić podržao Jelenu Trivić

“SNSD čeka težak izborni poraz” Drago Kalabić podržao Jelenu Trivić

Nova stranka Drage Kalabića, bivšeg člana Predsjedništva SNSD i nekadašnjeg poslanika te stranke u brojnim sazivima Narodne skupštine Republike Srpske i Parlamenta BiH, podržaće kandidaturu Jelene Trivić za predsjednika Republike Srpske.

Ovo za Srpskainfo potvrđuje Drago Kalabić, inicijator formiranja nove partije na političkoj sceni Srpske, a koja bi, prema njegovim riječima, trebalo da bude sastavljena od nekadašnjih istaknutih funkcionera SNSD, kao i ljudi koji baštine socijaldemokratske vrijednosti koje je SNSD, kako tvrdi, napustio.

Kalabić, koji je u decembru 2018. izbačen iz članstva u SNSD zbog toga što je, kako se navodilo u odluci Predsjedništva i Glavnog odbora te stranke, svojim javnim nastupima “prekršio Statut, odstupio od stranačke politike i programa, te narušio ugled SNSD”, za naš portal otkriva da će vrlo brzo, najvjerovatnije u roku od desetak dana, novoformirana partija, sastavljena od disidenata i bivših čelnika SNSD, izaći u javnost sa saopštenjem da podržavaju kandidaturu potpredsjednice PDP, Jelene Trivić, za predsjednika Srpske na predstojećim izborima.

– Početkom marta smo u Prnjavoru imali sjednicu Inicijativnog odbora za formiranje nove političke stranke, koja će baštiniti socijaldemokratske vrijednosti koje su nekad krasile SNSD. Budući da je SNSD davno odustao od socijaldemokratije i približio se krajnjoj desnici, pojavila se potreba za novom strankom koja će baštiniti izvorne principe nekadašnjeg SNSD – kaže Kalabić.

On, između ostalog, tvrdi da čak i u slučaju da narednih dana njegova nova partija ne završi svu “potrebnu papirologiju” i ne uspije da se prijavi kao učesnik izbora u oktobru, to ih, kako ističe, neće spriječiti da javnosti obznane koje kandidate podržavaju na izborima za predsjednika Srpske, kao i srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Odluka o tome biće donijeta narednih dana. Takođe, trebalo bi da u najkraćem roku definitivno odlučimo kako će se naša politička partija zvati. Kako sada stvari stoje, naša politička opcija, gotovo izvjesno, podržaće kandidaturu Jelene Trivić za predsjednika Srpske – kaže Kalabić za Srpskainfo.

Takođe tvrdi da je Inicijativni odbor nove stranke “već stupio u kontakt s brojnim nekadašnjim istaknutim funkcionerima SNSD”, a koji su, kaže Kalabić, gurnuti u ćošak kako bi se mjesto napravilo za “poltrone i mediokritete”.

– Ako Dodik ponovo progura Željku Cvijanović kao kandidata za neku od dvije najvažnije izborne funkcije, to će biti definitivna propast SNSD – tvrdi Kalabić.

NOVU STRANKU POJAČAĆE POZNATA LICA

Iako nije želio da otkrije koji će se bivši visoki funkcioneri SNSD, kako najavljuje, pridružiti njegovoj novoj političkoj partiji, Kalabić tvrdi da se radi o ljudima s “visokim moralnim, političkim i profesionalnim integritetom”.

– Ne mogu vam reći s kojim ljudima pregovaramo da pojačaju redove naše partije, ali mogu otkriti da se radi o poštenim ličnostima, ljudima za koje se ne vežu bilo kakve afere i koji su donedavno bili najprepoznatljivija lica SNSD. Mislim da nije teško pretpostaviti ko su oni – kaže Kalabić.

Izvor: Pozitivna Srpska

CATEGORIES
Share This