SDS traži ponovo brojanje glasova u opštini Kostajnica

SDS traži ponovo brojanje glasova u opštini Kostajnica

Zbog sumnje u malverzacije tokom izbornog procesa u Kostajnici, predstavnici glavnog odbora SDS-a traže ponovno prebrojavanje glasačkih listaća za načlenika ove opštine. Tvrde da je u Kostajnici prekrojena volja građana i da je njihov kandidat Vladimir Ćopić ostvario pobjedu na ovim izborima. 

Član glavnog odbora SDS-a Marinko Božović kaže da će SDS uputiti žalbu Centralnoj izbornoj komisiji kako bi u opštini Kostajnica bilo izvršeno ponovno prebrojavanje glasova za načelnika ove opštine, jer je njihov kandidat Vladimir Ćopić prema preliminarnim rezultatima,  imao samo 12 glasova manje od svog protivkandidata Nikole Janjetovića.

„Ukupno 12 glasova, na broj birača koji je izašao u Kostajnici a on iznosi 2630, gdje imamo 152 nevažeća listića, od kojih je 83 potpuo praznih listića je itekako moguće stići ponovnim prebrojavanjem. Jer, ukoliko je prilikom prebrojavanja nekih 6 listića koji su glasovi mog kolege dato njegovom protivkandidatu, on je u redovnom brojanju pobjedio“.

Kandidat SDS-a za načelnika Kostajnice Vladimir Ćopić kaže da je kompletan izborni proces tekao pod sumnivim okolnostima i sa nizom nepravilnosti.

„Za područje opštine Kostajnica za mobilni tim prijavljeno je 37 lica, a u Sarajevu u centru za brojanje pojavljuje se 40 glasova. Kao član biračkog odbora u mobilnom timu pojavljuje se rođeni brat mog protivkandidata, gdje se dešavaju takve nepravilnosti. Na biračkom jestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima izašlo 3 ljudi, 3 glasalo a u sarajevu se pojavljuje 1 glas.

Na biračkom mjestu u školi jedan posmatrač SNSD-a je uvidio da se na 3 glasčka listića koja su bez pečata nalazi moje ime zaokruženo, i bez glasanja bez ikakve odluke odbacili su ta tri listića kao nevažeća, a znamo da je član biračkog odbora koji je bio na izdavanju glasačkog materijal akoji j etrebao da pečatira i potpisuje ipsred SNSD-a“.

Ćopić ističe da je na izborne nepravilnosti u Kostajnici ukazivala i Koalicija pod lupom, jer su se kao članovi opštinske izborne komisije postavljali supružnici kandidata za odbornike, a koji su prema preliminarnim rezultatima CIK-a i dobili mandate.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This