SDS Nevesinje: Borcima smanjenje a povećanje za stranačka zapošljavanja

SDS Nevesinje: Borcima smanjenje a povećanje za stranačka zapošljavanja

SDS Nevesinje smatra da je opština Nevesinje od dolaska na vlast SNSD-a postala poligon za stranačka uhljebljavanja o čemu svjedoči i rebalans budžeta za 2020. godinu kojim se smanjuju izdvajanja za borce, sport, kulturu i natalitet a povećavaju izdvajanja za plate zaposlenih.

Načelnik opštine koji kaže da je u 2019. godini u opštini postojao i suficit i deficit, načelnik odjeljenja za prvivredu koji je bio donedavno bio portir u jednoj firmi te zamjenik direktora Doma zdravlja Nevesinje koji trenutno prima četiri javna primanja, poslali su slika opštine u 2020. godini.

U izbornoj kampanji 2016. godine SNSD je govorio da neće teretiti budžet novim radnim mjestima te da će jačati realni sektora Danas imamo rekordna budžetska izdravajnja za plate jer iznos za plate u 2020. godini iznose 3 260 000 KM, ili preko 50% budžeta idu za plate.

Za četiri godine smanjeno je 10 000 KM za Boračku organizaciju u Nevesinju iz budžeta a na konkursima gdje su znala konkurisati dva djeteta poginulih boraca SNSD je zaposlili partijskog poslušnika.

Za samo četiri godine vlasti SNSD je od Nevesinja napravio mjesto iz koga se odlazi i u kojem ima mjesta samo za njih i njihove porodice.

OO SDS Nevesinje osuđuje i način vođenja skupštine opštine od strane predsjednika Momčila Vukotića koji bez ikakvog osnova prekida odbornike opozicije, oduzima riječ i izriče opomene čim se pomenu mnogostruka primanja funkcionera SNSD-a u Nevesinju.

ISTOK

CATEGORIES
Share This

COMMENTS