SDS: Nema koalicija bez saglasnosti stranačkih organa

SDS: Nema koalicija bez saglasnosti stranačkih organa

Predsjedništvo SDS-a donijelo je jednoglasnu odluku da se do daljeg stopiraju svi pregovori o potpisivanju bilo kakvih koalicionih sporazuma sa drugim političkim organizacijama.

“Jednoglasno je donesena i odluka da će predsjednik SDS-a Mirko Šarović formirati tim za pregovore o koalicijama za predstojeće lokalne izbore, posebno sa onim strankama koje dijele iste poglede na budućnost Republike Srpske i čiji programi jasno predviđaju neophodne promjene postojećeg stanja”, saopšteno je iz SDS-a.

Na Predsjedništvu je donesena odluka da nikakve kandidature ne važe prije odluke o raspisivanju izbora i potvrđivanja na Glavnom odboru SDS, a da konačnu riječ ima predsjednik SDS Mirko Šarović koji i potpisuje kandidatske liste. Donijeta je  i odluka da se formira Tim za pregovore o koalicijama za predstojeće lokalne izbore, sa onim strankama koje dijele iste poglede na budućnost Republike Srpske i čiji programi jasno predviđaju neophodne promjene postojećeg stanja.

Kako nezvanično saznajemo u timu su Mirko Šarović, predsjednik SDS, Rado Savić, zamjenik predsjednika SDS i Milan Miličević, predsjednik GO.

Po Statutu SDS odluku o koalicijama donosi Glavni odbor SDS.

Sastanku Predsjedništva SDS-a prisustvovali su svi članovi Predsjedništva SDS.

ISTOK

CATEGORIES
Share This

COMMENTS