SDS: Gradu preče zamjene zemljišta nego građani

SDS: Gradu preče zamjene zemljišta nego građani

– Iako su građani Banjaluke svojim potpisima podržali inicijativu da se uvede neradna nedjelja, oni koji odlučuju o dnevnom redu gradske skupštine odlučili su da se do kraja njihovog mandata o ovom pitanju ne raspravlja, kaže Željko Raljić, predsjednik Gradske organizacije SDS Banjaluka.

Navodi da se ova inicijativa ignoriše, a da se prioritet daje izmjenama regulacionih planova i zamjenama zemljišta na štetu grada.

„Korektno bi bilo da se Skupština grada Banjaluke u ovom sazivu izjasni o pitanju neradne nedjelje jer su zahvaljujući tom obećanju dobijeni mnogi glasovi na proteklim izborima“, poručuje Raljić.

Ističe da je sada konačno postalo jasno da se u gradskoj skupštini ta tema zaobilaziu širokom luku i da ne postoji istinska volja da se o njoj raspravlja.

„Pošto je prikupljen dovoljan broj glasova, peticija je morala biti razmatrana, ali smo vidjeli da do sada nije stavljena na dnevni red“, kazao je Raljić i dodao:

„Svjedoci smo da su u nekim gradovim, poput Bijeljine, donesene odluku o neradnoj nedjelji, dok negdje to nije prihvaćeno. Smatram da bi bilo korektno prema građanima Banjaluke da to pitanje dođe u gradsku skupštinu i da se donese konkretna odluka bez obzira bila ona pozitivna ili negativna.“

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This