Saznaćemo ubrzo ko govori istinu: Šmit ili Dodik?

Saznaćemo ubrzo ko govori istinu: Šmit ili Dodik?

“Kao što je danas potvrdio potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Denis Šulić, termin posebne sjednice NSRS o vraćanju nadležnosti između 8. i 10. decembra nije siguran i moguće je da će sjednica biti odgođena ili će SNSD u zadnjem trenutku promijeniti njen dnevni red”, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak.

REPUBLIKA SRPSKA29.11.2021 | 10:56

Saznaćemo ubrzo ko govori istinu: Šmit ili Dodik?

U svakom slucaju, dodaje Crnadak, do 10. decembra ćemo znati ko je govorio istinu – Kristijan Šmit koji tvrdi da je Dodik odustao od ukidanja Oružanih snaga BiH ili Dodik, koji tvrdi da to nije tačno.

Crnadak kaže da, iako su za Republiku Srpsku danas najvažnije teme one poput razotkrivanja veza institucija Srpske sa međunarodnim narko kartelima, bogaćenja funkcionera SNSD-a tokom korona nabavki i obezbjeđenje uslova za nove investicije, SNSD je bježeći od ovih tema Republiku Srpsku poveo u neizvjesnost i ozbiljno ugrožava njen status “države u državi”.

– Ukidanje Oružanih snaga BiH, VSTS, UIO, zabrana djelovanja SIPA i OSA na teritoriji Republike Srpske i druge slične inicijative kreirao je i usvojio Izvršni komitet SNSD-a, bez konsultacija sa opozicijom, uz izjavu lidera SNSD-a da im za to opozicija nije ni potrebna. Prema tome, opozicija ne može imati nikakvu odgovornost za podvijanje repa, povlačenje Dodikove koalicije, a optužbe prema opoziciji, koje planiraju kako bi opravdali svoj kukavičluk, biće potpuno promašene i neće imati nikakav efekat, kaže Crnadak i dodaje:

– Pored ukidanja Oružanih snaga i drugih predviđenih tema, Republika Srpska jedva čeka posebnu sjednicu NSRS i kako bi se čulo objašnjenje Milorada Dodika i Radovana Viškovića zašto je “običnom građaninu” i “njemačkom turisti”, kako Kristijana Šmita naziva SNSD, Vlada Republike Srpske dala status VIP ličnosti i policijsko obezbjeđenje tokom njegovog boravka u Republici Srpskoj.

(BN)

CATEGORIES
Share This