Šarović: Vladajući će minirati smanjenje PDV-a na Domu naroda BiH iako je zadnji momenat i inflacija dostiže vrhunac

Šarović: Vladajući će minirati smanjenje PDV-a na Domu naroda BiH iako je zadnji momenat i inflacija dostiže vrhunac

Zakon koji predviđa smanjenje stope PDV je na stolu Doma naroda BiH i sada će se pokazati pravo lice svih političkih aktera. Ovo je zadnji momenat jer imamo galopirajuću inflaciju, najbržu u odnosu na sve zemlje regiona jer ova vlast i pored brojnih prijedloga struke nije preduzela apsolutno ništa da se ublaže efekti inflacije i uspori rast cijena, izjavio je predsjednik SDS Mirko Šarović, nakon što je Zakon o PDV-u, kojim je predviđena niža stopa PDV-a, koga je predložio Predstavnički dom BiH, odnosno SDS, dobio zeleno svjetlo nadležne Komisije za finansije i budžet.

Šarović kaže da je neizvjesna sudbina ovog zakona čiji je cilj da se, umanjenjem stope PDV-a na neke životne namirnice, pomogne stanovništvu da lakše prevlada ovu ogromnu krizu koja po svim prognozama ide prema svom vrhuncu.

“Očekujem miniranje zakona o smanjenju na Domu naroda BiH. Sve će ovo biti igra i dobijanje na vremenu par stranaka koje će pokazati pravo lice na kraju završnog glasanja jer oni u suštini ne žele ovaj Zakon kao što istinski ne žele da pomognu stanovništvu”, rekao je Šarović.

On ističe da novca u budžetu ima više nego dovoljno.

“U potpunosti su razgolićene priče oko navodne brige za budžet jer će navodno ‘biti manje novca ako se usvoji smanjenje PDV-a’, što nije istina. Istina je da je za 4 mjeseca u ovoj godini u budžetima ubrano oko 590 000 KM više! Istina je da ovakvo stanje vlastima odgovora i da taj novac hoće da upotrijebe za izbore i dijele po svojim interesima. To je jedina istina“, napominje Šarović.

On navodi da su zbog takvog ponašanja ljudi iz vlasti građani u potpunosti prepušteni sami sebi.

SDSRS

CATEGORIES
Share This