Šarović tvrdi da je Tegeltija propustio da se suprotstavi zabrani ulaska u BiH advokatu Petronijeviću

Šarović tvrdi da je Tegeltija propustio da se suprotstavi zabrani ulaska u BiH advokatu Petronijeviću

Lider SDS Mirko Šarović obrušio se na predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Zorana Tegeltiju jer ne vrši kontrolu nad radom OBA.

Imam informacije da je prije četiri dana zasjedao izvršni obavještajni odbor Savjeta ministara BiH, kojim je predsjedavao Zoran Tegeltija. Taj isti dan je advokat Petronijević dobio zabranu ulaska u BiH – kaže Šarović.

On dodaje da Tegeltija nije obavijestio javnost da je zasjedao izvršni obavještajni odbor i da je  propustio priliku da na odbor stavi pitanje zabrane ulaska advokata Petronijevića.

Šarović kaže da je prava adresa za pitanje neopravdane zabrane ulaska u BiH za srpske intelekualce Savjet ministara i Zoran Tegeltija.

– Ponovo sam danas uputio zvaničan zahtjev gospodinu Tegeltiji da počne da kontroliše ovaj složen proces po nadležnostima koje mu pripadaju. Tegeltija očigledno  nastoji da se sakrije od javnosti i da ovo važno pitanje ne uzme u razmatranje iz nekog njemu poznatog razloga – poručio je Šarović.

Predsjednik SDS naglašava da se ne može više sakriti Tegeltijina odgovornost za ovu sramotu.

– Tegeltija je politički odgovoran za rad OBA i uz to vrši nadzor nad cijelim obavještajnim sektorom. Sve je u njegovim rukama, a on izbjegava javnost već sedam dana od kad je krenulo zabranjivanje srpskih intelektualaca – naveo je Šarović.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This