Šarović: Tamo gdje institucije ne rješavaju stvari, protesti su jedini način

Šarović: Tamo gdje institucije ne rješavaju stvari, protesti su jedini način

Predsjednik SDS Mirko Šarović je izjavio da bi zbog diplomatskih skandala i ponašanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, koje je mimo zakona, Milorad Dodik trebao da reaguje i koristiti mehanizme koje ima na raspolaganju kao srpski član Predsjedništva BiH.

On je na konferenciji za novinare pozvao Dodika da umjesto što se žali u medijima, za ovo pitanje koristiti funkciju na kojoj se nalazi i mehanizme koje ima na raspolaganju.

Šarović je ocijenio da je sastanak Komšića s predsjednicom samoproglašenog Kosova, koje BiH nije priznala, diplomatski skandal.

On je kazao da se Komšić nije trebao s Vjosom Osmani sastati pod zastavom Bosne i Hercegovine. Šarović je istakao da je i obraćanje Komšića pred UN urađeno mimo zakona.

Govoreći o protestima opozicije u Banjaluci predsjednik SDS je poručio da su tamo gdje institucije ne rješavaju stvari, protesti jedini način.

– Gašenjem signala BN televizije napadnuta je demokratija. Građani imaju pravo dobijati informacije iz više medija što je suština demokratije – kazao je Šarović i dodao da će se protesti nastaviti jer je za ovakvo stanje direktno odgovorna korumpirana i neodgovorna vlast.

srpskainfo.com

CATEGORIES
Share This