Šarović pita Cvijanovićevu: Zašto smo siromašni, izolovani i sankcionisani, je li i za to kriva pandemija ili rat?!

Šarović pita Cvijanovićevu: Zašto smo siromašni, izolovani i sankcionisani, je li i za to kriva pandemija ili rat?!

„Sa druge strane aktuelna predsjednica Željka Cvijanović, u nedostatku odgovora i argumenata konstantno izbjegava i izbjegavaće da javnosti objasni kako to da smo mi kao Republika i kao zemlja tako siromašni, izolovani i sankcionisani od najvažnijih zemalja EU poput NJemačke, Velike Britanije, Francuske itd., te zašto nas je za 16 godina vlasti SNSD-a  sada 200.000 manje, posebno mladih“, navodi Šarović.

Ne bih komentarisao izbor SNSD-a da za svog kandidata za člana Predsjedništva BiH kandiduje aktuelnu predsjednicu RS Željku Cvijanović, ali poručujem da će se SDS i ja lično, sve do završetka ovog izbornog procesa, snažno boriti isključivo argumentima i činjenicama ukazivati na sve loše i pogubne  poteze vlasti i pojedinaca iz vlasti koji su nas vodili proteklih 16 godina iza sebe ostavljajući užasno stanje u svim sferama života, političkoj, ekonomskoj i svakoj drugoj, kazao je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Istovremeno, vodićemo pozitivnu kampanju, poručuje Šarović, i nuditi rješenja za mnoga životna pitanja i loše stanje u koje je dovedena Republika Srpska, ne zaslugom opozicije, nego vlasti SNSD-a.

„Sa druge strane aktuelna predsjednica Željka Cvijanović, u nedostatku odgovora i argumenata konstantno izbjegava i izbjegavaće da javnosti objasni kako to da smo mi kao Republika i kao zemlja tako siromašni, izolovani i sankcionisani od najvažnijih zemalja EU poput Njemačke, Velike Britanije, Francuske itd., te zašto nas je za 16 godina vlasti SNSD-a  sada 200.000 manje, posebno mladih“, navodi Šarović.

Nije valjda, kaže Šarović, da je za sve kriva pandemije ili rat u Ukrajini,  kako nam obično objašnjava predsjednica RS?!

On je upitao ima li nešto možda i do rada ili nerada onih koji vode ovu zemlju?!

„Ne mislite li valjda da je  problem za stanje u Republici Srpskoj to što je Mirko Šarović negdje gostovao u nekoj emisiji ili što su SDS i njen predsjednik s razlogom donijeli odluku da napuste neko od zasjedanja NSRS, kako to želi da predstaviti predsjednica“, pita Šarović i dodaje:

„Zaboravlja uvažena predsjednica Republike Srpske da je ona sa istim tim Bakirom Izetbegovićem i SDA u koaliciji još od 2019.godine i da su se svi skupa i Bakir i Mile i predsjednik Republike slatko smiješili i pozirali ispred restorana u Istočnom Sarajevu kada su dijelili izborni plijen. Ali to je njihov izbor“, naglasio je Šarović.

Mjerimo se samo po tome, ističe on, koliko znamo da radimo svoj posao i koliko smo doprinijeli ukupnom napretku naše zemlje!

„Takav sam bio kao predsjednik Republike Srpske, kao član Predsjedništva iz RS, kratko dok me Ešdaun nije sklonio sa političke scene i sankcionisao, a posebno dok sam radio i doprinosio opštem napretku kao ministar u Savjetu ministara BiH. I to dobro znaju i građani i privrednici“, navodi predsjednik SDS.

Šarović poručuje da se vlast i predsjednik Republike ne mogu se za loše stanje u zemlji kriti iza opozicije.

„To djeluje suviše naivno i prozirno. Zašto će vama to? Isprsite se, vladate 16 godina i imate sve poluge vlasti u svojim rukama! Ne kukajte na Mirka Šarovića i recite nam zašto smo danas po svim  zvaničnim podacima najsiromašnija zemlja u Evropi?!

Odgovorite nam zašto smo, po istraživanju vodećih svjetskih finansijskih institucija, najkorumpiranija zemlja u Evropi i među tri najgore po korupciji u cijelom svijetu, posebno u javnoj korupciju koju proizvodi i kontroliše vlast?!  Zašto smo vodeća zemlja u Evropi po smrtnosti stanovništva zbog neadekvatne zdravstvene njege a penzije najniže ubjedljivo u odnosu na cijeli region“, pita Šarović.

Žao mi je, dodaje on, ali za ovo nije moguće okriviti opoziciju, SDS i njenog predsjednika umjesto onih koji upravljaju ovom zemljom toliko godina.

„Kako god i koliko god aktuelna vlast bježala od odgovora i agonije u koju su nas doveli, krijući se iza ‘pljuvanja’ opozicije, Vi ćete kao vlast ipak vrlo brzo morati položiti sve račune građanima ove zemlje“, kategoričan je Šarović.

(BN)

CATEGORIES
Share This