Šarović: Dodik bi se sastao s crnim đavolom ako bi mu to pomoglo na izborima

Šarović: Dodik bi se sastao s crnim đavolom ako bi mu to pomoglo na izborima

“Milorad Dodik bi se sastao s crnim đavolom ako bi mu to pomoglo da on i njegova partija bolje prođu na izborima”, rekao je Mirko Šarović predsjednik SDS komentirajući Dodikov sastanak s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Naveo je kako je Dodikova želja bila da se sastane s Putinom, da je Posebna sjednica NSRS imala glavnu ulogu da mu osigura tu poziciju.

“Vjerovatno tim susretom želi da povrati izgubljene poene u javnosti i na ovaj način popravi poljuljani rejting. Ako nam je prioritet EU i smirivanje tenzija i u BiH i na prostoru Zapadnog Balkana, treba voditi računa o svemu pa i o susretima koji mogu da se protumače ovako ili onako”, rekao je Šarović.

Ističe kako “Dodik misli samo o sebi” i da mu je u glavi “samo kako da dobije izbore”.

“To što priča o narodu, zemlji, Republici Srpskoj i BiH, to je floskula za javnost. U pozadini svega su izbori, poljuljana pozicija i strah od gubitka vlasti”, rekao je Šarović.

Lider SDS-a komentarisao je i Makronov non paper koji predviđa novu evropsku zajednicu, ali i zahtjeve upućene EU da BiH dobije kandidatski status bez uvjeta.

“Neće biti lako da BiH dobije kandidatski status bez obzira na nagovještaje i preporuke. Pred nama stoji 14 uslova. Predstoji mnogo rada.

Ako neko misli da će nam baš tek tako dati kandidatski status bez uslova, to nije realno. Ozbiljno moramo raditi na tim prioritetima. To je naša sudbina. Čim prije tim bolje. Naravno, bio bih obradovan da dobijemo kandidatski status”, rekao je Šarović.

Za Makronov non paper kazao je kako ne vjeruje u nešto novo.

(N1  Foto:N1)

CATEGORIES
Share This