Šarović: Benefite prirodnih potencijala Hercegovine moraju da osjete lokalne zajednice

Šarović: Benefite prirodnih potencijala Hercegovine moraju da osjete lokalne zajednice

Benefite i potencijale koje Hercegovina nudi treba da koristi ovaj narod koji tu živi a to trenutno nije slučaj, zaključak je Koordinacionog odbora SDS IJ9 koji je danas održan u Trebinju.

„Politike Srpske demokratske stranke za naredni period definisane našom platformom a posebno politike koje se tiču energetskog sektora bile su na dnevnom redu sjednice Koordinacionog odbora IJ9 jer je ovo pitanje možda najvažnije za Hercegovinu. Naše je nastojanje da benefite naših prirodnih potencijala moraju da osjete lokalne zajednice na čijoj teritoriji se ti resursi nalaze“, poručio je Mirko Šarović na kraju sastanka.

Iako aktuelna vlast javno priča da su za smanjenje PDV-a i ukidanje akviza, kaže Šarović, njihovi postupci ih demantuju.

„Četiri godine bez bilo kakve vizije aktuelne vlasti je prošlo. Inflacija koja utiče na svaki segment društva pojava je na koju se vlast ni ne trudi da ponudi rješenje. Potrošačka korpa skuplja je danas za 50% u odnosu na prošlu godinu. Sve to se ne može kompenzovati povećanjem plata budžetskim korisnicima od 5% ili 10%“, ponovio je Šarović.

Predsjednik SDS kaže da su druge države spriječile inflatorne učinke ograničavanjem cijena osnovnih životnih namirnica za period koji kriza traje ali da vlasti BiH ne čine ništa.

 

SDSSRS

CATEGORIES
Share This