Saopštenje SAD neće spriječiti da usvojimo zakon

Saopštenje SAD neće spriječiti da usvojimo zakon

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas američkoj Ambasadi u BiH da će Republika Srpska usvojiti zakon o NVO i da njihovo saopštenje to neće spriječiti.

„Zašto njih to toliko boli nemam pojma, ali neka računaju da ćemo mi to uraditi, njihovo saopštenje svakako neće to da spriječi“, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini, komentarišući saopštenje Ambasade SAD u BiH u kojem su najavljeno usvajanje zakona o NVO nazvali nedemokratskim.

On je naglasio da se očigledno ta vrsta potrebe da stalno nešto nameću zadržava, ali da se vremena mijenjaju i da će ta vrsta bezobrazluka morati jednom da nestane.

„Zar ime većeg cinizma i licemjerja ili pokvarenosti političke nego tvrditi kako je to zakon koji oni koriste i da nije preporuka da ga koriste druge vlade.

„Namjerno hoćemo da prepišemo američki zakon“, poručio je Dodik i ocijenio da je cinizam, licemjerje i politička pokvarenost tvrdnja da zakon SAD ne mogu koriste druge zemlje.

Dodik je rekao da se zna da su mnoge njihove organizacije ovdje finansirale mnoge političke procese i događanja, zna se i da to nikada nije bilo evidentirano, zna se da je potrebno da se to uradi i Republika Srpska samo želi da to učini.

„Oni se bave unutrašnjim pitanjima. Šta njega /američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija/ briga, nije on taj koji govori u ime građana ni Republike Srpske, niti BiH, on govori u ime SAD i može da se bavi pitanjima koja su za SAD direktno važna, a ne za naše građane“, poručio je predsjednik Srpske.

(Srna)  Foto:Srna

CATEGORIES
Share This