Sanja Vulić: SDP se kao partner u vlasti ponaša neprincipijelno, stalno koketiraju sa SDA

Sanja Vulić: SDP se kao partner u vlasti ponaša neprincipijelno, stalno koketiraju sa SDA

Državna parlamentarka Sanja Vulić (SNSD) komentarisala je danas predložene izmjene Zakona o akcizama koje su dobile podršku u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Vulić je istakla kako su lažne tvrdnje da je Vlada Republike Srpske dala saglasnost na izmjene zakona o akcizama i da se o tome nije izjasnila.“Kod akciza je ponovo na sceni pokušaj opozicije, odnosno manjine da vlada većinom“, smatra Vulić, navodeći da je riječ o zloupotrebi javnog prostora što je bila krilatica PDP-a pred izbore, prenosi ATV.

Ona je navela da to podržava i SDP kao partner u vlasti, te da se ova stranka u partnerstvu ponaša neprincipijelno.

„Ovo je ozbiljna tema i njome se ne možemo baviti populistično, o tome struka mora dati svoj stav, pa tek onda politika da donese sud o tome. Onog trenutka kada struka kaže da je to dobro, produktivno i da ćemo pomoći onom malom čovjeku, SNSD će to podržati, a ovo što sada rade je čisti populizam“, istakla je Vulić.

Kaže da je napravljen sporazum sa HDZ-om i ljudima okupljenim oko Elmedina Konakovića (NiP) i Nermina Nikšića (SDP), pa da se zbog toga postavlja pitanje „čemu ovaj performans oko plata“.

„Ovdje se ne radi o dobroj namjeri jer nemamo mišljenje Ministarstva finansija i nismo sigurni da li je taj zakon uopšte provodiv“, istakla je Vulić.

Konstatovala da nigdje ne stoji da li je taj zakonski prijedlog u skladu sa Ustavom i da li ono što se izglasa u Predstavničkom domu može biti u praksi provodivo.

„Iz tog razloga smatram da je nekorektno od naših novih partnera da konstantno koketiraju sa ljudima iz SDA i sebi prave neku sigurnu većinu, odnosno odstupnicu u slučaju da ih SNSD ili HDZ u nečemu ne podržava“, rekla je Vulić i dodala da je to nekorektno, nekolegijalno i predstavlja nepoštovanje sporazuma.

Klix

CATEGORIES
Share This