Salkić: Sve je do opozicije u RS

Salkić: Sve je do opozicije u RS

„Opozicija u NSRS-u ima 25 poslanika pod uslovom da su jedinstveni i naših pet poslanika omogućava nam izbor dva delegata u Domu naroda Bosne i Hercegovine. Na opoziciji je da pokaže da kontroliše svojih 25 ruka i da nas prihvataju kao ravnopravne poslanike i ravnopravne građane ovog entiteta“, kaže Salkić.

Predstavnici Pokreta za državu u Narodnoj skupštini RS-a neće i nikad nisu ni razgovarali o tome da podrže bilo kog kandidata SNSD-a za delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, poručuje Ramiz Salkić, novoizabrani poslanik Pokreta za državu.

Salkić ističe da „oni koji pokušavaju da morališu, da sugerišu ili šta već, trebali su biti dio ovog pokreta na Opštim izborima i dati svoj doprinos bez obzira na to što bi on bio simboličkog karaktera da budemo jači ovdje u Banjoj Luci“.

A „oni koji pokušavaju da morališu“ su iz Naše stranke, koja uz Narod i pravdu nije i pored poziva htjela se pridružiti Pokretu za državu, odnosno biti u ekipi sa 10 probosanskih stranaka koje su uspjele na izborima osvojiti pet mandata u NSRS-u i jedan u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Među našestrankašima po moralisanju i držanju lekcija ističe se novoizabrani federalni zastupnik Damir Arnaut, koji već danima obmanjuje javnost da će ukoliko Milorad Dodik bude imao četiri delegata u Domu naroda BiH jedini krivac biti Pokret za državu.

Faktor

CATEGORIES
Share This