Republika Srpska je zarobljena, režim montira političke procese (VIDEO)

Republika Srpska je zarobljena, režim montira političke procese (VIDEO)

– Republika Srpska je zarobljena, režim montira političke procese, ali se ne plašimo, kazao je Miličević

Predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević poručio je danas da ne postoji ni ta sila ni prijetnja ni optužnica ni hapšenje ni fizički nasrtaj koji će ga uplašiti, jer su to montirani procesi režima.

– Od 2016 do danas imam ili krivičnu ili prijavu, dvije oslovađajuće. Ružno je reći ali navikao sam na to ali ta vrsta represije je jako ružna ali samo me tjera za dalju borbu“, kazao je Miličević, osvrćući se na jučerašnje saslušanje u tužilaštvu.

„Dodik je najavio da će me pobijediti u Tesliću, ja sam to shvatio i bio spreman. Ja sam kao meta ali idem do konačne pobjede ali podnosilac ove kirivčne prijave je povjerenik SDA i prešao u SNSD. Čovjek umiješan u razne radnje. Moji protivnici su dio podzemlja kriminalnog miljea koji prevazilaze lokal“, kazao je Miličević.

On je rekao da je Republika Srpska zarobljena i de režim montira političke procese, ali se, kako je rekao, ne plaši i ide do kraja do pobjede.

Miličević je kandidat za načelnika opštine u Tesliću i u dva prethodna izborna ciklusa i jednim referendumom za opoziv „do nogu“ je potukao SNSD.

Ako se budemo, kaže on. plašili vladaće tajkuni, nećemo imati čist vazduh i rijeke.

„Suština spora je u gradnji zgrade koja ima zakonske regulative i drugi dio, rušenje objekta pored toga koji ima proceduru za uklanjanje ali ne može mimo procedure. Meni se stavlja na teret da sam onemogućio rušenje to ćemo dokazati jer je to politički montiran proces“, kazao je Miličević.

Predsjednik SDS-a naglašava da je sve montirano, ali kaže da se ne plaši, jer je nakon riječi Milorada Dodika u NSRS očekivao da će ga nešto tako snaći.

Pogledajte Dodikove prijetnje izrečene u NSRS:

Miličević je komentarisao i kazne Centralne izborne komisije koje stižu Srpskoj demokratskoj stranci zbog preuranjene kampanje i to za vrijeme kada nije imala ovjeru za učešće na izborima, zbog čega će se šaliti Apelacionom sudu BiH..

„SDS je dobio kazne od CIK oko 3500 KM. Žalićemo se Apelacionom sudu zbog toga. Preko 200 kazni je CIK poslao i sad više niko ne zna kako da se ponaša u ovoj kampanji“, kazao je on.i naveo da je to apsurdno, jer samo ovjereni politički subjekti mogu biti kažnjeni.

„Zato ćemo koristiti pravne lijekove. Mnogo racionalnije je upozoriti šta se smije a šta ne a ne kažnjavati. Ulazimo u mračnu zonu zabrane slobode informisanja“, kazao je Miličević.

(BN)

CATEGORIES
Share This