Reagovanje Vukote Govedarice na izjave načelnika opštine Nevesinje Milenka Avdalovića

Reagovanje Vukote Govedarice na izjave načelnika opštine Nevesinje Milenka Avdalovića

Povodom izjave načelnika opštine Nevesinje Milenka Avdalovića o porastu broja zaraženih u ovoj opštini, reagovao je Vukota Govedarica izjavom koju je objavio na svom facebook profilu, a koju prenosimo u cjelosti:

„Pročitao sam izjavu načelnika opštine Nevesinje gospodina Milenka Avdalovića u kojoj navodi kako je „jedan čovjek iz Gacka koji je oženjen iz nevesinjske porodice a koji je zarazio pola Gacka, došao na Đurđevdan u jedno nevesinjsko selo gdje je donio zarazu”.

Smatram da je izjava načelnika Nevesinja kako je čovjek iz Gacka zarazio polovinu ljudi u Gacku vrlo neodmjerena i netačna.

Bilo bi primjereno da zbog ovako nesmotrene izjave gospodin Avdalović uputi izvinjenje čovjeku koga je brutalno targetirao.

Drugo, nije korektno od načelnika Nevesinja da krivicu isključivo pripisuje čovjeku iz Gacka ako znamo da su u to vrijeme zabranjena javna okupljanja od strane nadležnih organa a to javno okupljanje se dogodilo na teritoriji opštine na čijem čelu se on nalazi.

I treće, pošto je čovjeku iz Gacka koga je gospodin Avdalović optužio da je donio virus u Nevesinje, konstatovano da je zaražen tek 12.maja, logika nalaže da se taj čovjek iz Gacka mogao zaraziti na slavi u Nevesinju pa potom virus donijeti u Gacko. Moguće ali tako nešto ne možemo tvrditi ni ja ni gospodin Avdalović.

I na kraju, nadam se da će svi zaraženi virusom biti dobro i da će se brzo oporaviti a načelniku Nevesinja bi najiskrenije sugerisao da čovjeku koga je možda i nesmotreno za sve ovo optužio, uputi izvinjenje i da ubuduće bude odmjeren prilikom davanja izjava sa pozicije načelnika opštine”.

Vukota Govedarica

CATEGORIES
Share This

COMMENTS