Razlika jedan glas u korist SNSD: Traži se novo brojanje

Razlika jedan glas u korist SNSD: Traži se novo brojanje

Stranka demokratske akcije (SDA) podnijela je zahtjev za ponovno brojanje glasova u izbornoj jedinici 030, koja obuhvata opštinu Bosanski Petrovac.

SDA je zahtjev uputila nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) juče objavila zvanične rezultate lokalnih izbora za 2024. godinu, prema kojima je Bobana Velaga Lipić (SNSD) pobijedila Mahmuta Jukića (SDA) za jedan glas.

Iz SDA Bosanski Petrovac saopštili su da očekuju od CIK odobrenje ponovnog brojanja glasova za izbor načelnika, navodeći brojne neregularnosti i nepravilnosti zabilježene na biračkim mjestima.

– Očekujemo od CIK da odobri ponovno brojanje glasova u cijeloj izbornoj jedinici 030 Bosanski Petrovac za općinskog načelnika zbog niza neregularnosti i nepravilnosti na biračkim mjestima što smo dokumentovali, kao i zbog same razlike u konačnom ishodu, koja iznosi samo jedan glas – saopštili su iz SDA Bosanski Petrovac

Iz ove stranke su naglasili da će o svim budućim odlukama CIK vezanim za njihov zahtjev blagovremeno obavijestiti javnost.

(Fena)  Foto: BN

CATEGORIES
Share This