Razgovarao sam sa Milanom, kao tim idemo u izbore

Razgovarao sam sa Milanom, kao tim idemo u izbore

“Svi upiru prst u SDS a ni SNSD još nije izašao sa svojim kandidatima za vodeće funkcije. Zašto bi onda žurila Srpska demokratska stranka”, kazao je Šarović.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović govorio je i o prpremama za predstojeće izbore, koji su zakazani za 2. oktobar.

Nije otkrio da li biti kandidat za člana Predsjedništva BiH, navodeći da će Predsjedništvo i Glavni odbor donijeti tu odluku.

Kaže da će posao oko kandidata biti završen (član Predsjedništva iz Republike Srpske i izborne liste za poslanike u NSRS i Parlament BiH do kraja juna.

“Svi upiru prst u SDS a ni SNSD još nije izašao sa svojim kandidatima za vodeće funkcije. Zašto bi onda žurila Srpska demokratska stranka”, kazao je Šarović.

On kaže da nema nesporazuma sa Milanom Miličevićem, predsjednikom Glavnog odbora SDS, koji je juče pismom obavijestio članove Predsjedništva i pojedine medije da odustaje od kandidature za člana Predsjedništva BiH.

– Sa Milanom Miličevićem nemam nesporazum koji bi mogao da se nazove sukobom, još manje. Radi se o važnoj ličnosti u SDS i koji može da bude na bilo kojoj poziciji ne samo u SDS već u društvu, uopšte, u Republici Srpskoj”, naveo je Šarović.

On je naglasio da se u SDS-u vodi demokratska debata unutar stranke i da ne mora baš sve da ide do vas novinara.

Upitan da li se čuo sa Miličevićem, nakon njegovog oštrog pisma, Šarović je odgovorio potvrdno.

“O tome smo razgovarali, i da razbijem bilo kakvu dilemu. Sa Milanom sam se i danas čuo, razgovarali smo o situaciji da se ponovo sastanemo u Predsjedništvu stranke i da nastavimo dalje da radimo u interesu stranke, i možda da se i sutra vidimo negdje. Mi se demokratski dogovoramo, nema sukoba. Mislim da je presudno važno za Srpsku demokratsku stranku, da dalje idemo kao tim da pobijedimo protivnika”, rekao je Šarović.

On je podsjetio da se o kandidaturi u stranci razgovara tri mjeseca – šta bi bilo najbolje sa istim ciljem da pobijedimo istog političkog protivnika.

“Mi nemamo nikakvu svađu u tom smislu. Možda smo imali različitih pogleda unutar rukovodstva kada je bolje da izađemo sa kandidatima. Miličević je htio da to bude mnogo ranije i to nije nikakva tajna. To je potuno legitimno, ti razlozi su razumni kao što su razumni i oni da se ide u finale, da se ide do kraja. On je smatrao da je to kratko vrijeme za kandidata, rekao je Šarović, dodajući da bi volio da pisma nije bilo nego da su nastavili da razgovaraju.

Kada je u pitanju Jelena Trivić, kandidat PDP-a za predsjednika SDS, Šarović je rekao da tu nema dileme.

“Mi ćemo maksimalno podržati Jelenu Trivić kao što očekujem i od PDP -a da podrže našeg kandidata, sve drugo bi bilo pogrešno, poručio je Šarović.

On je naveo da je da je SDS otvoren i za razgovore sa čelnim ljudima DNS-a, SPS-a i Nebojšom Vukanovićem….

“Opšti izbori će pokazati da će to biti izbor između samo dvije opcije – stranaka okupljenih oko SNSD-a i stranaka okupljenih oko SDS-a. To su dva ključna pravca. Neki treći put, za koji se pojedine stranke zalažu, ne može da okupi birače i ostaće na marginama tog važnog istorijskog trenutka, rekao je Šarović u emisiji “TV intervju” BN televizije.

(BN)

CATEGORIES
Share This