Raspad sistema: Nešić raspušta odbore u Prijedoru, Banjaluci i Oštroj Luci

Raspad sistema: Nešić raspušta odbore u Prijedoru, Banjaluci i Oštroj Luci

Stranku koju su nekada u vlasti držali kao kap vode na dlanu a koju su rado pozivali i u opoziciju sa ciljem rušenja vlasti, Nenad Nešić sa svojom ekipom doveo ju je u izbornoj jednici jedan na prag izbornog cenzusa a daleko od izbornog količnika i po svemu sudeći DNS u ovoj izbornoj jedinici ostaće bez poslaničkih mandata nakon izbora 2022. Svjestan je te situacije i Marko Pavić tvorac i vizionar DNS-a koji je nedavno na jednom druženju uz pristustvo većeg broja članova stranke jasno rekao da je  Nenad  uništio stranku i doveo je do tog nivoa da DNS čak neće ni u opoziciji.Zbog loših rezultata i brukanja stranke, nezadovoljno članstvo i aktiviste primoralo je na to da ovih dana masovno prelaze u druge stranke, saznaje portal NP od izvora bliskih DNS.

-Kao što se i očekivalo masovan odlazak članstva dešava se u Prijedoru gdje je samo od 12.12.2021.godine prema odlično obavještenom izvoru stranku napostilo 36 predsjednika mjesnih odbora. To je bio povod da Nenad Nešić traži neopozivu ostavku Gorana Predojevića. Pored ostavke Nešić je tražio od Gradskog odbora Prijedor da sva stredstva uložena u kampanju vrate na centralni račun stranke. Nešić je Predojeviću dao rok do 31.12. a u slučaju da Predojević ne ponudi ostavku Nešić je pripremio raspuštanje odbora u Prijedoru i imenovanje povjerenika, a kako stvari sada stoje Nešićev adut za ovu poziciju je doktor Mirko Sovilj. Situacija se otela kontroli i u opštinskoj organizaciji Oštra Luka, tvrde izvori bliski DNS.

Prema nezvaničnim informacijama predsjednik ovog odbora javno je u Prijedoru lobirao za kandidata SNSD-a Slobodana Javora. Nakon što je Borivoje Obradović napustio DNS i otišao u SNSD, DNS seu Banjoj Luci  sveo na nivo statističke greške, stranka nema članstvo pa samim ti ni mjesne odbore. Međutim sve to nije smetalo Nenadu Nešiću, čvrsto je stao uz Radislava Jovičića dok isti nije zaigrao igru sa Markom Pavićem. Nezvanično saznajemo da su Jovičić i Pavić najveći zagovornici ideje da se na čelo stranke postavi doktor Duško Ivić.

-Nakon što su ga ljudi bliski njemu informisali o aktivnostima Pavića i Jovičića, Nešić je juče sa najbližim saradnicima donio odluku o hitnom raspušanju opštinskog odbora u Oštroj Luci, ističe izvor iz DNS

Što se tiče situacije u Banjoj Luci, od člana gradskog odbora DNS Banja Luka, koji je želio ostati anoniman, saznajemo da je Radislav Jovičić prije više od mjesec dana htio napustiti stranku jer je Nešić prvu kompenzaciju za poslanički mandat obećao izbornoj jedinici jedan. Nakon te informacije Nešić se ispravio i prvu kompenzaciju za poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske čvrsto je obećao Jovičiću.

Prema informacijama do kojih smo došli u DNS povjerenik za opštinski odbor u Oštroj Luci trebalo bi da po Nešićevim uputama bude Drago Mastikosa, koji je nekada sa Nešićem bio dio Naprednjaka Adama Šukala. Situacija se otela i pod kontrolom i u opštinskoj organizaciji u Novom Gradu. Saznajemo da je na jednom od sastanaka ove organizacije došlo i do fizičkog obračuna gdje je deblji kraj izvukao Zgonjanin Mirko.

Do naguravanja i fizičkog obračuna došlo je dan prije zadnjeg skupštinskog zasjedanja kada je jedan od odbornika DNS-a u Skupštini opštine Novi Grad predložio da se napusti opozicioni blok i prikloni vladajućoj koaliciji. Saznajemo da je riječ o odborniku koji će ovih dana napustiti DNS i preći u jednu od vladajućih stranaka u Republici Srpskoj. Poznavaoci prilika u Novom Gradu tvrde da se radi o Mladenu Šicaru.

 

Novosti Plus

CATEGORIES
Share This