Radović apeluje: Povećajte plate da parirate inflaciji

Radović apeluje: Povećajte plate da parirate inflaciji

– Situacija u Ukrajini ubrzala je inflatorne procese i problemi sa inflacijom koji nas čekaju neće biti mali – upozorava Radović i poziva vlasti da povećaju primanja…

– Inflacija samo od sebe neće otići i vlast mora poduzeti konkretne mjere kako bi se ona na neki način obuzdala – poručuje Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

On napominje da je situacija u Ukrajini ubrzala inflatorne procese i da problemi sa inflacijom koji nas čekaju neće biti mali.

“Građani su zabrinuti i traže konkretnu akciju. Vlasti u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini moraju ozbiljno i tematski da razmisle kako da se suoče sa ovim problemima“, navodi Radović.

Prema njegovom mišljenju, pravi odgovor na trenutnu ekonomsku situaciju bi bilo povećanje plata.

„Pošto mi, zbog nepostojanja domaćih rezervi energenata i osnovnih životnih namirnica, ne možemo previše uticati na ovu inflaciju smatram da joj trebamo parirati, a to se može uraditi povećanjem plata“, pojašnjava Radović.

On kaže da država sada zbog povećanja cijena, a samim time i osnovice PDV, ima znatno veće prihode, a da se sve to plaća iz džepova radnika i penzionera.

Radović apeluje na Vlada RS i da zaustavi skupe investicije.

„Pozivam Vladu Republike Srpske da razmisli o kapitalnim izdacima koje ove godine iznose preko 600 miliona КM. Pošto imamo ovako tešku ekonomsku situaciju taj novac bi trebalo usmjeriti na stabilizaciju ekonomskih prilika u Republici Srpskoj“, poručio je Radović.

BN TV

CATEGORIES
Share This