Radojičić u panici – U strahu plasira lažne ankete

Radojičić u panici – U strahu plasira lažne ankete

Pojedini mediji u Republici Srpskoj bliski vlasti juče su objavili istraživanje javnog mnjenja koje je radila novosadska agencija “Ninamedija” u koje bi neko čak i povjerovao da ga nije provela upravo agencija ,,Ninamedija“ čija je direktorica Branka Goronja Risojević, supruga Dragana Risojevića, šefa Tima za komunikacije Igora Radojičića.

Prema tom istraživanju na predstojećim lokalnim izborima u Banjaluci nevjerovatna prednost se daje kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke.

Nesporna je činjenica da je istraživanje naručeno od strane Radojičića, koje je posredstvom Radojičićevog Gebelsa – Risojevića frizirano i preko provladinih medija plasirano u javnost.

Podsjećamo, direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić Osmica i Dragan Risojević, zajedno su “studirali” na banjalučkom UPS-u, a čija je diploma pod lupom zbog krivotvorenja, a onda je zasigurno i Risojevićeva.

Inače Risojević u maniru Gebelsa naručuje tekstove i blati opoziciju i sve analitičare koji imaju svoj stav o banjalučkoj vlasti, o čemu postoje i materijalni dokazi (snimci ekrana) Alternativne televizije iz kojih se vidi da je Risojević naručivao tekstove koji blate opoziciju i ,,baca kost“ među predstavnike opozicionog bloka. Ono što nije predvidio jeste da je već duže vrijeme pojedinim predstavnicima opozicije poznato ko mu je izvor i sa kim frizira informacije.

Takođe, Novinska agencija Srna koja dobija milionske iznose iz budžeta, a koja je prva objavila istraživanje, nije navela sve neophodne podatke koje je dužna da objavi, a to su: Naziv organizacije koja je naručila istraživanje, naziv agencije koja je sprovela istraživanje i metod koji koristi, uzorak i moguća odstupanja, te datum sprovođenja istraživanja.

Zašto Novinska agencija Srna nije objavila sve ove podatke ukoliko je istraživanje realno i relevantno?

(Bntv)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS