Rado Savić izabran za predsjednika Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke

Rado Savić izabran za predsjednika Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke

Skupština Opštinske organizacije Srpske demokratske stranke /OO SDS/ Lopare je jednoglasno izabrala Radu Savića, za predsjednika čime je on ponovo izabran na navedenu funkciju.

Savić se zahvalio delegatima koji su ga danas izabrali i istakao da je izborni proces uspješno sproveden, te da su svi organi stranke u Loparama dobili legitimitet.

On će u naredne četiri godine biti na čelu SDS-a u Loparama, a za to je glasalo 101 članova skupštine, koji su izabrali i Opštinski odbor pomenute stranke od 43 člana.

Opštinska organizacija Lopare ima 18 mjesnih odbora sa oko 700 članova od kojih je 11 delegata u Skupštini Srpske demokratske stranke.

„Jedan smo od rijetkih opštinskih odbora koji ne zna za izborni poraz liste, za odbornike i poslanike SDS iz Lopara nikad nismo izgubili izbore od 1990. godine do danas“, naveo je Savić.

On je istakao da je SDS u prethodnom periodu dao puni doprinos u razvoju lokalne zajednice, a kada su u pitanju opšti izbori vodila se borba za promjene na bolje u našem društvu.

„Pobjeđivali smo na sva četiri nivoa, na svim dosadašnjim opštim izborima. Za uspješan i kvalitetan rad bilo koje organizacije, pa tako i naše stranke na lokalnom nivou potrebno je jedinstvo i zajednički cilj svih ljudi koji su u toj stranci. To mi u Loparama imamo, spoj mladosti i iskustva.

Mladost je važna i ona nosi energiju, a iskustvo je tu da određuje strateške pravce. Nadam se da će se iz ovih unutarstranačkih izbora Srpska demokratska stranka ponovo pojaviti pred biračima kao snažna i konsolidovana stranka, koja će dati doprinos razvoju Republike Srpske. Skorašnja dešavanja u Bijeljini i Semberiji i ova Skupština danas na Majevici šalju nam poruku da je narod Semberije i Majevice vezan za Srpsku demokratsku stranku i da ta veza ima budućnost“, zaključio je Savić.

Vršilac dužnosti predsjednika Srpske demokratske stranke Milan Miličević je izrazio zadovoljstvo što se u Loparama, u jednoj uzornoj opštinskoj organizaciji, provode redovni unutarstranački izbori u okviru SDS-a i što je Skupština danas izabrala Radu Savića za svog predsjenika.

„Rado Savić je eminentna ličnost u Srpskoj demokrtskoj stranci, čovjek koji je zajedno sa svojim saradnicima napravio fantastično dobru organizaciju, uzornu, koja treba da bude svima primjer u Srpskoj demokrtskoj stranci“, naglasio je Miličević u svojoj izjavi novinarima.

On je poželio da i sve ostale izborne skupštine, koje SDS čekaju u nizu, proteknu na način kao i izborna skupština u Loparama.

(Opština Lopare)

CATEGORIES
Share This