“Preporodili smo Banjaluku” Đajić optimističan pred izbore

“Preporodili smo Banjaluku” Đajić optimističan pred izbore

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić izrazio je uvjerenje da će SNSD ubjedljivo pobijediti na predstojećim opštim izborima i da će nastaviti da razvija Republiku Srpsku i unapređuje životni standard.

Đajić je istakao da je ekipa oko lidera SNSD-a Milorada Dodika preporodila Republiku Srpsku, te da je želja svih u ovoj

stranci da se sačuva mir i stabilnost i da se nastavi razvoj Republike.

– Sada je najteže, sada je prekretnica, ili da izgubimo Republiku Srpsku ili da sve što smo sačuvali unaprijedimo i da živimo lijepo – rekao je Đajić za RTRS.

On je istakao da narod u ovoj državi zna ko je šta uradio, ko može podnijeti teret i voditi narod i grad, te naveo da ga je sramota toga ko sada obavlja funkciju gradonačelnika u Banjaluci.

PROČITAJTE JOŠ

Đajić je rekao da je GO SNSD-a Banjaluka, na čijem je čelu, prvi put u svojoj istoriji napravio platformu razvoja ovog grada, te da će njegova sljedeća misija biti da svu energiju usmjeri da učini da taj grad bude na ponos svih, otvoren i evropski.

Đajić, koji je i generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, rekao je da radi nešto najhumanije sa rukovodstvom Srpske – gradnju hematologije i onkologije i 50 kreveta palijative za te pacijente.

On je istakao da je u proteklih pet godina UKC Srpske višestruko unaprijeđen i da je posebno ponosan na novu kardiohirurgiju koju čine četiri najmodernije kardiohirurške sale.

– Operisali smo 40 pacijenata, svi su dobro, sve uspješno. Svečano otvaranje biće 11. septembra. Nećemo više čekati u redovima ili ići u druge ustanove – rekao je Đajić i naveo da je UKC Srpske nabavio i najsavremeniji aparat za magnetnu rezonancu.

Đajić je istakao da je sa rukovodstvom Republike Srpske, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite i svojim saradnicima zajedno napravio reprezentativan UKC.

– Stotinu ljekara iz inostranstva godišnje dolazi u UKC. Rade i edukuju naše ljude, a stotine naših ljekara je godišnje u inostranstvu

gdje uče svjetske standarde. Preponosan sam šta smo uspjeli napraviti – naglasio je Đajić.

On je podsjetio da je period intenzivne borbe sa kovidom 19 bio najteži za zdravstvene radnike Republike Srpske, istakavši da su oni istinski heroji današnjice i da je ponosan na kadar UKC-a Srpske.

Đajić je dodao da se karijerno ostvario prije nego što je postao politički aktivan, te da je i u Odbrambeno-otadžbinskom ratu liječio građane Srpske.

Srpska info

CATEGORIES
Share This