Predsjedništvo SDS: Ne može niko ispred SDS-a a sa SDS-om mogu svi

Predsjedništvo SDS: Ne može niko ispred SDS-a a sa SDS-om mogu svi

Ne može niko ispred SDS-a, a sa SDS-om mogu svi zajedno. To ne bi govorili da neko drugi ne potencira to pitanje primata u opoziciji. Predložićemo partnerima u opoziciji da se sastanak prolongira za neko drugo vrijeme – poručio je predsjednik SDS Mirko Šarović, nakon sjednice Predsjedništva SDS koja je danas održana u Zvorniku.

Predsjedništvo SDS je odlučilo da SDS neće prisustovati sutrašnjem sastanku na poziv DNS-a.

„Smatramo da je sastanak opozicije zakazan za petak preuranjen i nije pripremljen na najbolji način. Potrebno je više vremena za njegovu pripremu, obzirom na važne teme koje treba da raspravimo na tom sastanku“ – zaključak je Predsjedništva SDS.

On je kazao da SDS odbacuje mogućnost zajedničkih lista za opšte izbore i da su zajedničke liste neprihvatljive za Srpsku demokratsku stranku.

„SDS će uskoro predložiti inicijative za opoziciono djelovanje i za format saradnje svih opozicionih stranaka. Naše inicijative za opozciono djelovanje i saradnju stranaka će uslijediti odmah nakon praznika o čemu ćemo obavijestiti sve naše partnere iz opozicije“ – poručio je Šarović.

Predsjednik SDS naglašava da je utrkivanje za titulu lidera opozicije neprihvatljivo i samo šteti interesima na nivou cijele opozicije.

„Ako tražimo već najznačajniju stranku opozicije, to jedino može da bude Srpska demokratska stranka, obzirom na našu snagu i organizaciju. Ali mi ne insistiramo na tom terminu već poštujemo svakog našeg partnera. Ali to poštovanje tražimo i od drugih.“- poručio je Šarović.

On je naglasio da će vremenom svi shvatiti da je najbolje da idemo u jednoj opozicionoj koloni za dvije inokosne funkcije.

„Projektovanje sebe za izbore 2022. godine nije dobro ni za koga. Ultimatum ne smije biti među opozicionim strankama“ – rekao je Šarović.

On je kazao da mu je drago što je Predsjedništvo SDS danas u Zvorniku jer je  ova  sredina važna  za SDS.

„Gradska organizacija SDS Zvornik je pri kraju konsolidacije i svakako naš rezultat u ovoj sredini biće značajan“ – poručio je Šarović.

sdsrs

CATEGORIES
Share This