Predsjedništvo HDZ-a: Standardno licemjerje

Predsjedništvo HDZ-a: Standardno licemjerje

Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana sjednica Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice BiH pod predsjedanjem predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića. Doneseno je deset zaključaka u standardnom stilu političkog licemjerja ove stranke koje godinama slušamo, a koji izgleda jedino nije jasan delegaciji EU. Ili se prave da im nije jasno.

Tako se u zaključcima skandal oko Blajburške mise predstavlja kao napad na crkvu i pravo na odbranu slobode vjere, raspodjela sredstava MMF-a kao ustavni i institucionalni udar na kantone, a izbor članova CIK-a kao nelegalan proces, politizaciju i političke manipulacije koje ugrožavaju demokratiju.

Sve ovo je začinjeno oblandom brige za evropske integracije, kako bi se sačuvao imidž “šampiona evropskih integracija”, kako je ambasador Johan Satler nazvao Dragana Čovića.

Zato se poziva na vladavinu prava, rješavanje koruptivnih i pljačkaških afera (“Respirator”), zahvaljuje Hrvatskoj na organizaciji proevropskog samita zemalja zapadnog Balkana u Zagrebu i poziva na ispunjavanje obaveza i reformi iz evropskog puta BiH.

Takođe je iskazana briga i za ispunjavanje uslova za održavanje lokalnih izbora u Mostaru, a što HDZ godina opstruiše.

Sve u svemu, ništa novo. S jedne strane gladac, s druge jadac. Karakteristično za HDZ.

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This

COMMENTS