Potvrđeni prijateljski politički odnosi Turske i BiH, dobra saradnja na više polja (FOTO)

Potvrđeni prijateljski politički odnosi Turske i BiH, dobra saradnja na više polja (FOTO)

Članovi Predsjedništva BiH su tokom sastanka sa ministrom odbrane Turske Hulusijem Akarom pozdravili izuzetno dobre i prijateljske političke odnose i saradnju dvije zemlje, koje prate intenzivne posjete na visokom nivou.

Tokom sastanka je naglašeno da BiH i Turska nemaju otvorenih pitanja, a najvažnije oblasti bilateralnih odnosa su pravno uređene, što predstavlja dobru osnovu za unapređenje već dobre bilateralne saradnje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Ministar Akar je prenio pozdrave predsjednika Turske Redžepa Taipa Erdogana članovima Predsjedništva BiH i namjeru da se nastave prijateljski odnosi i saradnja u svim oblastima između BiH i Turske.

Akar je ponovio snažnu podršku stabilnosti i prosperitetu BiH te izrazio spremnost na odgovor na svaki zahtjev vezano za pomoć i saradnju koji BiH uputi njegovoj zemlji.

Istaknuto je da je saradnja u oblasti odbrane na zadovoljavajućem nivou, čemu svjedoče brojni potpisani sporazumi, ali i oni koji su u fazi pripreme, a koji regulišu ovu oblast.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Akar je izrazio spremnost da se nastavi saradnja u oblasti edukacije pripadnika vojnih snaga, u vojnim vježbama, te u procesu deminiranja.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili Turskoj na kontinuiranoj i prijateljskoj podršci i pomoći te istakli konstruktivnu ulogu Turske u regionu zapadnog Balkana.

SI

CATEGORIES
Share This