Potez SNSD-a je sraman, oni rade protiv svog naroda

Potez SNSD-a je sraman, oni rade protiv svog naroda

 Danas je bio potreban glas delegata u Domu naroda da već sutra cijena goriva bude niža za 40 feninga, ali delegati SNSD-a, koji najdirektnije rade protiv vlastitog naroda, donijeli su sramnu odluku da se danas i ne glasa o prijedlogu o ukidanju akciza na gorivo. Osim toga, sramno je što je odbijeno i da se na dnevni red današnje sjednice stavi smanjenje stope PDV-a na osnovne životne namirnice i na taj način se direktno rastereti pritisak na budžete građana – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je istakao da je cilj SNSD-a samo odugovlačenje i, vrlo moguće, da na kraju ne podrže zakonska rješenja o ukidanju akciza i smanjenju stope PDV-a.

– Čuli smo i od njihovih delegata da čak povezuju isplatu penzija sa ukidanjem akciza i smanjenjem PDV-a na životne namirnice, a penzije se ne isplaćuju iz sredstava od ubiranja akciza, koja se pri tome i nenamjenski troše?! Zaboravili su reći da su i ti penzioneri, kao i svi građani, samo  tokom prva dva mjeseca poskupljenja dali dodatnih 240 miliona KM, da bi to oni to bacali na razne nepotrebne troškove –  kaže Borenović.

Borenović je istakao da je po ko zna koji put pokazana nebriga, nedostatak empatije, odgovornosti i ljudskosti od strane vladajućih.

– Tri godine ništa ne rade, samo ubiru privilegije. Ni njihovi poslanici, a posebno Savjet ministara kojim rukovodi kadar SNSD-a, nisu uradili ništa da pokušaju da ublaže posljedice nove krize, a da ne govorimo o tome da je ova zemlja u stalnoj krizi, što osjeti samo narod, a nikako oni koji odbijaju da narodu pomognu – rekao je Borenović.

On je poručio i banjalučkoj monopolskoj grupi prevoznika da sutra autobuse mogu slobodno parkirati ispred centrale SNSD-a, zbog čijeg sebičluka i neodgovornosti gorivo nije jeftinije za 40 feninga:

– Tu neka traže krivce za svoje probleme, umjesto što se svrstavaju na stranu stranke koja im je tu mogućnost uskratila. To što je tih par SNSD-ovih banjalučkih prevoznika pod sumnjivim okolnostima dobilo sedmogodišnji ugovor za prevoz u Banjaluci, i to u međuperiodu preuzimanja funkcije gradonačelnika Stanivukovića od prethodnika, ne opravdava čak ni njihovo politikanstvo, svrstavanje i uskraćivanje usloga građanima Banjaluke – poručio je Borenović.

(BN)

CATEGORIES
Share This