Politika je sabiranje, završićemo i Miću Mićića!

Politika je sabiranje, završićemo i Miću Mićića!

“Politika je sabiranje. Nije oduzimanje i dijeljenje. Sutra (četvrtak) ćemo završiti i Miću Mićića”. Ovo su riječi koje je sinoć izgovorio na posebnom skupštinskom zasjedanju Milorad Dodik.

I dalje ostaje nejasno u kome svojstvu se obratio Milorad Dodik, koji je predsjednik SNSD i član Predsjedništva BiH, u najvišem zakonodavnom tijelu. U dosadašnjoj praksi rada NSRS član Predsjedništva BiH je mogao da se obrati samo kada je tražio zasjedanje NSRS na što ima pravo ako je ugrožen vitalni interes Republike Srpske u BiH.

U slučaju obraćanja predsjednika partija, takođe, je regulisano da se mogu obratiti kada prethodno se iskaže potreba za to i uredno dobiju poziv za obraćanje i to onoliko vremenski koliko im bude dozvoljeno u NSRS.

Međutim, sinoć mi još jednom dobismo potvrdu da Republika Srpska je partokratijsko ili privatno društvo, u kome jedan čovjek odlučuje o svemu,

Koga i kada prisluškuje, koga od političkih oponenata kupuju, obrađuju ili već šta…

Tako Dodik sinoć kaže pred širokim auditorijem, “prisluškujem ove iz SDS-a…znam šta govore… sutra ćemo završiti Miću Mićića. Kod mene nema oduzimanja i dijeljenja samo sabiranja…”

Za pametne sve jasno, za zanesene neka i dalje srljaju…i održavaju režim.

Što se tiče Mića Mićića, sa kojim danas Dodik, kako je rekao, završava biće upriličeno svečano potpisivanje sporazuma njegovog prijema u društvo “odabranih”, tamo gdje su završili u prethodnom periodu na identičan način svi oni koji su se prodali za šaku srebrenjaka ili mrvicu vlasti.

Tako danas zvanično kreće Dodikov pohod u osvajanje Bijeljine i njegovo još jedno sabiranje u kupovini papaka, kako ih je još 2014. godine nazvala tadašnja premijerka Željka Cvijanović.

Još prošle godine Dodik u više navrata je najavio da će nakon Doboja doći do prekompozicije vlasti u Bijeljini koju drži SDS i da je to dogovorio sa ključnim ljudima te stranke i grada.

Tako će danas Mićić, bivši visoki funkcioner SDS-a, doći pred Dodika, vjerovatno sa svitom saradnika, a u prostorijama Izvršnog komiteta SNSD-a održaće se ceremonija njegovog prijema u to društvo.

Potpisaće se koalicioni sporazum SNSD-a i Mićićeve novoformirane stranke.

Pored Dodika svečanom potpisivanju, ali i, kako je najavljeno, kandidaturi Mićića za gradonačelnika Bijeljine biće i drugi funkcioneri iz SNSD, koji obavljaju najviše funkcije u Republici Srpskoj, predsjednica i premijer Željka Cvijanović i Radovan Višković.

Toj ceremoniji prisustvovaće i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a iz Bijeljine Nedeljko Ćorić, koga očito niko ništa i ne pita.

BN

CATEGORIES
Share This

COMMENTS