Politička mafija pokušava spasiti načelnika Višegrada

Politička mafija pokušava spasiti načelnika Višegrada

– Promjena pravilnika o načinu proođenja postupka opoziva koja se dogodila 10 dana posle samog opoziva načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića predstavlja pravni presedan koji je svojstven isključivo političkoj mafiji koja se odavno pretvorila u režim koji upravlja Republikom Srpskom, istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

„Nema nikakve sumnje da taj politički režim za koga ne važe propisi koji su na snazi ima namjeru da učini sve kako bi preinačio volju građana Višegrada koji su sa preko 51% nedvosmisleno svojim izlaskom na opoziv poručili Mladenu Đureviću da ga ubuduće ne žele vidjeti na poziciji načelnika opštine Višegrad“, naglasio je Govedarica.

On je kazao da zbog svega navedenog podržava OO SDS Višegrad i ostale političke partije u podnošenju krivičnih prijava protiv odgovornih lica koji na ovaj način pokušavaju da prekoroje volju Višegrađana.

„Takođe, pozivam OEBS (Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju) i Centralnu izbornu komisiju koji između ostalog prate regularnost izbornih procesa da analiziraju izborni proces u Višegradu i preduzmu odgovarajuće mjere iz njihove nadležnosti kako bi stali u kraj uzurpaciji propisa koju želi da nametne Republička izborna komisija“, poručio je član Predsjedništva SDS.

On je rekao da je ovo nezapamćeno političko-pravno razbojništvo u režiji vodeće političke partije u Republici Srpskoj će prije ili kasnije pozvati na odgovornost predsjednika Republičke izborne komisije Olivera Blagojevića i njegove saradnike koji pored svega što su učinili dodatno imaju namjeru da ponište glasove koji su stigli putem pošte kako bi SNSD uspio da odbrani poziciju načelnika u Višegradu.

„Učinićemo sve da zaštitimo izbornu volju građana i još jednom upozoravam Republičku izbornu komisiju da odustanu od pokušaja izborne prevare u koju ih gura vladajuća politička partija jer će upravo na kraju članovi RIК-a biti odgovorni za počinjena krivična djela“, zaključio je Govedarica.

(BN)

CATEGORIES
Share This