Podrška Ljubiši Petroviću u borbi protiv mafijaške hobotnice koja želi zagospodariti Semberijom

Podrška Ljubiši Petroviću u borbi protiv mafijaške hobotnice koja želi zagospodariti Semberijom

Semberci se neće odreći gradonačelnika koji ima integritet, slobodu da odlučuje o bitnim pitanjima, usađene moralne vrijednosti i koji ni po koju cijenu ne želi da radi protiv interesa građana koji su ga izabrali.

– Gradonačelnik Ljubiša Petrović i ja smo prije četiri godine zajedno ušli u političku arenu bez pravog političkog iskustva i goloruki, sa razbijenom stranačkom vojskom, nedovoljno poznati javnosti, građanima i medijima. Ti lokalni izbori 2020. godine nisu predstavljali samo borbu za opstanak Srpske demokratske stranke u drugom po veličini gradu u Republici Srpskoj, već i šansu da kao „nova lica u politici“ afirmišemo nove ideje i poštenje.

Ovo u otvorenom pismu građanima Bijeljine piše poslanica Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mirjana Orašanin.

Podsjeća da su tada ona i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović tada 2020. godine bacili u lice rukavicu tadašnjoj političkoj praksi u kojoj pojedinac i mali krug dvorskih saradnika odlučuje o sudbini jednog grada i regije.

„Znali smo da Bijeljinu treba da pozicioniramo kao regionalni centar sa potencijalima za razvoj i investiranje, ulaganje u preduzetništvo i poljoprivredu, subvencijama za ranjive kategorije, bogatim kulturnim i društvenim životom, ubrzanom urbanizacijom i efikasnim i transparentnim radom komunalnih preduzeća“, navodi ona i dodaje:

„Da ne kažu da sami sebe hvalimo molim vas da pažljivo pročitate argumentovane izvještaje na linkovima koja su objavila udruženja građana u saradnji sa medijima koji prate i izvještavaju o obećanjima gradonačelnika, realizaciji i projektima u toku

Pored navedenog gradonačelnik je, kako navodi Orašanin, sproveo i značajne odluke koje se odnose na pomoć penzionerima, obogatio je kulturni život grada, uveo nove zabavne sadržaje, a dio toga smo vidjeli i tokom manifestacije „Zimski korzo“.

NEŠTO JAKO VAŽNO!

Orašanin dalje ukazuje da je Bijeljina prva lokalna jedinica u Republici Srpskoj, a jedna od rijetkih u Bosni i Hercegovini, u kojoj je nedjelja proglašena za neradni dan.

Ona priznaje da je njen pristup ovom pitanju bio drugačiji i da je glasala protiv te odluke u gradskoj skupštini, jer se zalagala kao ekonomista i privrednik za pojačane inspekcijske kontrole i naknade za rad nedjeljom.

„Kada sam gradonačelniku rekla da ćemo pored nezadovoljstva malih i srednjih preduzetnika i tržnih centara imati i lošije ekonomske rezultate pa čak i porast nezaposlenosti, podsjetio me je na obećanje da stvaramo grad po mjeri čovjeka i da prihvata punu odgovornost koju ova odluku nosi“, navela je.

Gradonačelnikova borba za dobrobit svih građana je zasnovana, prema njenom mišljenju, i na činjenici da je po profesiji ljekar. Ubijeđena je da bi sa jednakom predanošću liječio svakog pacijenta bez obzira na porijeklo, status, vjersko ili nacionalno opredjeljenje.

„Bila sam ponosna kada je gradonačelnik srdačno i domaćinski otvarao vrata našeg grada gostima iz Bosne i Hercegovine, Srbije, inostranstva, naše dijaspore – diplomatima, ekonomistima, predstavnicima udruženja, vjerskim poglavarima. Bijeljina se zbog toga po dobru poznaje, a predstavlja je čovjek koji se ne odriče srpskog identiteta, ali koji zna kako da gradi mostove među ljudima, gradovima i državama“, konstatuje ona u otvorenom pismu, upućenom sugrađanima Bijeljine.

Kaže da politički oponenti zamjeraju gradonačelniku da se, za njihov ukus, previše često obraća građanima putem društvenih mreža.

„Oni valjda zaboravljaju da mi, koji nismo na vlasti u Republici Srpskoj nemamo šansu da gostujemo u medijima osim na BN televiziji. Zbog toga se na društvenim mrežama redovno čuje glas gradonačelnika i vide fotografije sa događaja na kojima je prisutan“, smatra ona i dodaje da je mišljenja da je opoziv je ona,

Prema njenim riječima, gradonačelnik je, kao svaki mlad, misleći i obrazovan čovjek, imao potrebu da ukaže na činjenicu da smo kao društvo na vrhu ljestvice po lošim pojavama: inflaciji, korupciji, odlivu stanovnika, ekologiji. Neki analitičari tvrde da to nije njegova uloga, već samo dešavanja na lokalnom nivou.

„Mi znamo da se on sa jednakom posvećenošću i dosljednošću bori protiv svih negativnih pojava u našem gradu, baš kao i u društvu u kojem živimo i u tome i jeste njegova veličina i snaga“.

Zbog toga, kaže ona, ova borba između „Davida i Golijata“ traje od početka mandata.

SEMBERCI SE NEĆE ODREĆI GRADONAČELNIKA

„Gradonačelnik je dokazao da je i bez skupštinske većine, u složenim i teškim uslovima, ipak moguće raditi više, bolje i drugačije od političke konkurencije“, navela je Orašanin i naglasila da građani vjeruju gradonačelniku jer znaju da nije čovjek koji će ih ispraznim frazama udaljiti od realnosti i boljeg života, a sebe zaštititi i obezbijediti kao bijelog medvjeda.

Navodeći da Ljubiša Petrović ima njenu podršku, ona je uvjerena da opoziv gradonačelnika, koji vladajuća garnitura pokreće, ne može se završiti u njihovu korist.

„Semberci se neće odreći gradonačelnika koji ima integritet, slobodu da odlučuje o bitnim pitanjima, usađene moralne vrijednosti i koji ni po koju cijenu ne želi da radi protiv interesa građana koji su ga izabrali. Gradonačelnik Ljubiša Petrović ima moju podršku kao i uvijek do sada, a sigurna sam i veliku i iskrenu podršku naših sugrađana. Da završim riječima koje i on često pominje – Neka bude borba neprestana, do konačne pobjede!“

(BN Foto:Arhiva)

CATEGORIES
Share This