Pobjede SDS-a u Tesliću i Modriči na izborima za Savjet MZ najava velike izborne pobjede 2022. godine

Pobjede SDS-a u Tesliću i Modriči na izborima za Savjet MZ najava velike izborne pobjede 2022. godine

Srpska demokratska stranka ostvarila je ubjedljivu pobjedu na juče održanim izborima za savjete mjesnih zajednica u opštinama Teslić i Modriča.

U Tesliću SDS je ostvario pobjedu sa apsolutnom većinom u ukupno 26 savjeta i 141 kandidatom izabranim u savjete MZ ili 54% od ukupnog broja izabranih članova savjeta mjesnih zajednica. U Modriči koalicija SDS i PDP ostvarila je ubjedljivu pobjedu na izborima za Savjet mjesnih zajednica osvojivši ukupno 105 mandata od ukupno 144 čime imaju većinu u 22 mjesne zajednice.

Ova pobjeda je potvrda odličnog rezultata sa lokalnih izbora prošle godine kada je Srpska demokratska stranka uz treću pobjedu načelnika Milana Miličevića dobila podršku 30% glasača i 10 mandata u Skupštini opštine Teslić – poručili su iz OO SDS Teslić.

Iz modričkog SDS su poručili da je ovo dokaz kvalitetnog rada načelnika opštine Jovice Radulovića i da je Modriča oslobođena.

Hvala svim našim sugrađanima na povjerenju, jer je i ovo dokaz da SDS sa svojim načelnikom vodi politiku u najboljem interesu Modriče i njenih građana – poručili su iz SDS Modriča.

Savez nezavisnih socijaldemokrata – Milorad Dodik doživio je još jedan izborni debakl u Tesliću sa 29 osvojenih mandata što je manje od rezultata SDA koja je osvojila 37 mandata.

Jedine poraze koje je doživjela koalicija SDS-PDP u Modriči bili su u Kladarima Gornjim gdje pet mandata osvojila Narodna partija Srpske, dok je u Kladarima Donjim pobjedu odnijela “Grupa građana Kladari”.

SNSD je doživio još jedan težak poraz ne osvojivši niti jednu mjesnu zajednicu u Modriči.

Novi debakl SNSD-a u Tesliću i Modriči na izborima za savjet mjesnih zajednica je najava promjena koje narod Republike Srpske očekuje na opštim izborima sledeće godine.

SDSRS

CATEGORIES
Share This