PDP: Gradonačelnik poslušnik svoje stranke i režima

PDP: Gradonačelnik poslušnik svoje stranke i režima

– Iz dana u dan trenutni gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, pokazuje da nije gradonačelnik građana našeg grada, nego politički ostrašćena ličnost i koliko god pokušavao napraviti distancu od toga – samo poslušnik svoje stranke i režima, saopšteno je iz Gradskog odbora PDP-a.

U saopštenju se kaže da presuda Okružnog suda u Banjoj Luci u kojoj jasno stoji da je gradonačelnik Radojičić postupao nezakonito i nepravilno izdajući rješenje kojim se odbija žalba na postupanje gradske komunalne policije koja je uklonila sve simbole sjećanja na mjestu na kojem je pronađeno tijelo stradalog Davida Dragičevića dokazuje i nevjerovatnu ostrašćenost i netrpeljivost gradonačelnika prema dijelu građana Banjaluke koji mu nisu podobni.

“Ovakvo ponašanje gradonačelnika je nedopustivo, sramno, ponižavajuće prema građanima, od strane nekoga ko treba biti prvi čovjek grada, ali i prvi koji će stati na stranu građana, ne dijeleći ih ni po kojem osnovu”, kaže se u saopštenju i dodaje:

“Mandatu koji je obilježen progonima, zabranama javnih skupova, do sada u Banjaluci nikad viđenom policijom sa dugim cijevima na ulicama, represeijom uskoro dolazi kraj, kao i gradonačelničkoj poziciji Igora Radojičića, nakon čega će Banjaluka konačno dobiti narodnu, a ne stranačko-interesnu vlast, ali i što je najvažnije – slobodu za svakog čovjeka da javno izrazi svoj stav”.

Dalje navode da ovakve ostrašćene odluke gradonačelnika Radojičića pogoduju samo stranačkim i interesima pojedinaca, koje nisu dostojne jednog gradonačenika.

Iz Gradskog odbora PDP podsjećaju da je grad zbog neracionalne politike i nedgovornih poteza gradonačenika izgubio mnogo sporova, čime je oštećen budžet.

“Danas, kada su prihodi grada umanjeni za 30 miliona КM, raste jedino rashodovna strana i preko nevjerovatnih 700 hiljada КM, samo u dijelu isplate po osnovu izgubljenih sporova koje će grad isplatiti u novcu. S druge strane, spor oko zemljišta Poljoprivredne škole, stare autobuske stanice, nelegane aukcije po kojoj je odbornik SNSD-a Stojan Vukajlović ostvario veliku materijalnu korist, a grad oštetio za više stotina hiljada КM i drugi sporovi u kojima se gradonačelnik nije stavio na stranu grada i građana oštetili su grad za preko 200 miliona КM”, poručuju it PDP.

(BN Foto: Srna)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS