“Ozbiljni smo, sagradićemo ski-centar na Manjači”

“Ozbiljni smo, sagradićemo ski-centar na Manjači”

– Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su institucije Republike Srpske ozbiljne u namjeri da realizuju projekat izgradnje ski-centra na Manjači.

“Neće ovo biti samo ski-centar nego kvalitetna turistička destinacija. Vlada Republike Srpske stoji iza ovoga projekta i dala je saglasnot Olimpijskom centru Jahorina da krene u njegovu realizaciju”, rekao je Dodik na prezentaciji Master plana izgradnje i strategije razvoja ski-centra na Manjači.

On je istakao da bi i veliki investitori sa Jahorine mogli da ulažu na Manjači.

“Idemo dalje sa realizacijom značajnih projekata u Republici Srpskoj, a jedan od njih jeste ovaj. Svaki glavni grad ima ovakve sadržaje, što mora da ima i Banjaluka”, rekao je Dodik.

On je rekao da će realizacija ovog reprezentativnog projekta početi odmah.

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o izgradnji ski-centra Manjača, procijenjene vrijednosti projekta 53.360.000 КM bez PDV-a, koja se odnosi na troškove projektovanja i izgradnje tog centra.

Planirana površina ski-centra odnosi se najvećim dijelom na površine koje zauzimaju ski-staze, čija ukupna površina iznosi 75.000 metara kvadratnih, zatim instalacije i ljetni sadržaj.

Prema planiranom rješenju ski-centra Manjača, predviđen je jedan isklopivi šestosjed, pokretna traka, dvije osnježene ski-staze, sistem za osnježavanje sa jezerom, osvjetljenje staza, ambulanta, biciklistička i šetačka staza, upravna zgrada, parking i drugi prateći sadržaj, javila je Srna.

(BN Foto: Srna)

CATEGORIES
Share This