Otkrivena lažna Dodikova politika kao protivnika NATO

Otkrivena lažna Dodikova politika kao protivnika NATO

Slika savjetnice srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za spoljnu politiku Ane Trišić Babić i njeno prisustvo na konferenciji koja je organizovana od strane Soroševe fondacije i američke nevladine organizacija s najbližim mogućim vezama s NATO-om govori više od hiljadu riječi, poručuje šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić.

Ona kaže da je sada potpuno demaskirana Dodikova lažna politika u kojoj se u domaćoj javnosti prestavljao kao protivnik ulaska BiH u NATO, dok je iza kulisa sve činio da se to desi.

„Ono što je sigurno je da Dodik mimo volje građana gura Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu u NATO. Za domaću javnost on priča suprotnu priču, ali njegova i djela ljudi oko njega potvrđuju da je on bio i ostao čovjek koji besprekorno ispunjava sve što su od njega tražili “, navodi Stanić.

On kaže da je Dodikovu politiku demaskirala i izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da je Srbija jedina zemlja na Zapadnom Balkanu koja nije uvela sankcije Rusiji.

„To je potpuno suprotno Dodikovim tvrdnjama da BiH Rusiji nije uvela sankcije i da se Dodik tobože bori da do toga ne dođe“, navodi Stanić.

(BN)

CATEGORIES
Share This