Oštra poruka Pandurevićeve: SNSD ignorisao stav Srpske pravoslavne crkve da bi se dodvorili HDZ BiH

Oštra poruka Pandurevićeve: SNSD ignorisao stav Srpske pravoslavne crkve da bi se dodvorili HDZ BiH

Svi okeani ovog svijeta ne mogu oprati sramotu i izdaju SNSD, jer su stali u odbranu blajburške mise u Sarajevu i odbili rezoluciju o Blajburgu. Odbili su da institucionalno osude veličanje i amnestiranje ustaških zločinaca pod poktoviteljstvom Sabora Hrvatske, saopštila je članica Glavnog odbora SDS Aleksandra Pandurević.

Tvrdi da je SNSD time „ponizio srpske žrtve, srpski narod, ignorisao stav Srpske pravoslavne crkve, a sve da bi se dodvorili HDZ“.

-Srpski član Predsjedništva BiH, da štiti interese svog naroda, uputio bi protestnu notu zvaničnom Zagrebu i prije održavanja mise zatražio povlačenje našeg ambasadora iz Zagreba. Sav normalan antifašistički svijet, cijela Evropa, osudila je veličanje Blajburga i glorifikaciju ustaštva, samo SNSD nije, a imao je priliku da to uradi kroz institucije i nikakvi im izgovori sada ne pomažu. Ma koliko građane, posebno potomke žrtava ustaša, boli ovakvo ponašanje vlasti Srpske, ono ne iznenađuje jer je sasvim jasno da je vrh SNSD odavno u raljama raznih hrvatskih službi – istakla je Pandurevićeva.

Kaže da SNSD zato „servilno služi hrvatskim interesima, a na štetu srpskih“ još od predaje jasenovačke građe i Prudskog sporazuma kojim su „potpisali kraj Republike Srpske“.

-Zato je Pelješki most vitalni srpski nacionalni interes, ali zbog Trgovske gore ne smiju institucionalno da reaguju niti žele da pokrenu tužbu protiv Hrvatske. Zato je Milorad Dodik, tada predsjednik Republike Srpske, bez riječi protesta, primio bivšu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović kada je išla u Jajce na proslavu „Maestrala“, strašnog zločina nad Srbima. Zato, nažalost, u Sarajevu imamo srpsku sramotu, a ne „reprezentaciju“ – zaključila je Pandurević.

Podsjećamo, Predstavnički dom BiH usvojio je Rezoluciju o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta. Za nju su iz RS glasali samo poslanicio SDS i PDP, koje su iz SNSD optužili da su tim činom izdali Srpsku.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS