Osnovni zadatak je riješiti pitanje Rafinerije Brod

Osnovni zadatak je riješiti pitanje Rafinerije Brod

„Jedan od prvih zadataka nove vlade predvođene SDS-om biće rješavanje pitanje Rafinerije u Brodu“ poručio je na predizbornom skupu u ovoj opštini Mirko Šarović, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH.

„Rafinerija ne radi već par godina i nema objašnjenja zbog čega se to dešava. Nakon izbora jedan od prvih naših zadataka biće rješavanje pitanja ovog našeg ključnog postrojenja za preradu nafte. U Brodu moramo razgovarati o priključenju na autoput i brzoj cesti Brod Derventa Doboj, to je važan prioritet“ rekao je Šarović.

Šarović je istakao da potezi koje povlači vlast u poslednjih nekoliko dana svjedoče o njihovoj panici od poraza. Hapšenje političkih protivnika uz nemušta objašnjenja, priznanje da isplaćuju novac određenim kategorija zbog izbora, dok istovremeno odbijaju da izglasaju zakon o smanjenju akciza.

„Ovo je prilika da kažem da je vlast u Republici Srpskoj ne želi posebnu sjednicu oba doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi se izglasao zakon o smanjenju akciza i stope PDV, čime bi se pomoglo građanima da lakše prebrode krizu. Oni to ne žele, ne žele da pomognu građanima, to mora biti jasno“ dodao je Šarović.

Jelena Trivić, kandidat za Predsjednika Republike Srpske, izjavila je da podrška na koju nailazi daje uvjerenje da će na izborima kandidati opozicije ostvariti ubjedljivu pobjedu.

„Republika Srpska je sa nama u stabilnim i sigurnim rukama, da je naš ključni nacionalni interes mir, da u miru razvijamo ekonomiju, otvorimo Srpsku za investicije. Onda će biti više novca za školstvo, zdravstvo, za penzije i naše borce kojima se moramo odužiti za najveću srpsku pobjedu 20. vijeka, Republiku Srpsku“ poručila je Trivićeva.

(BN)

CATEGORIES
Share This