“Osmorka” pozdravila imenovanje Krištove za predsjedavajuću Savjeta ministara

“Osmorka” pozdravila imenovanje Krištove za predsjedavajuću Savjeta ministara

Stranke “osmorke” pozdravile su odluku Predsjedništva BiH o imenovanju Borjane Krišto iz HDZ BiH za predsjedavajuću Savjeta ministara.

 

Član “osmorke” Naša stranka ocijenila je ovim povodom da će ovo biti najbrže formirani Savjet ministara ikad i najavljuju da će brzo uslijediti i usvajanje budžeta BiH za 2023. godinu.

Iz Naroda i pravde su saopštili da će vlast na svim nivoima u BiH biti formirana rekordno brzo, što će, ako se zna da Vlada Federacije BiH i neke kantonalne vlade rade u tehničkom mandatu već četiri godine, biti značajno sa aspekta rješavanja ključnih prioriteta građana BiH.

Iz SDP su posebno pohvalili činjenicu da su glasanjem za ovo imenovanje dva člana Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović i Denis Bećirović, omogućili ubrzani proces integracija BiH u EU.

– Napominjemo da je jedan od uslova za pristup fondovima EU, koje su stavili najviši zvaničnici EU, brzo formiranje vlasti na svim nivoima i hitan rad na realizaciji uslova za pristupanje EU – navode iz SDP, ističući da se radi o fondovima iz kojih će biti obezbijeđena značajna sredstva za razvojne i socijalne programe.

Čestitka povodom imenovanja Borjane Krišto je stigla i iz PDA.

Srna

CATEGORIES
Share This