Oproban recept SNSD-a: Zavadi, podijeli, potkupi i ucijeni!

Oproban recept SNSD-a: Zavadi, podijeli, potkupi i ucijeni!

– SNSD-ova politika zasnovana na oprobanom receptu: zavadi, podijeli, potkupi i ucijeni, tako da iza odluke banjalučke skupštinske većine ne stoji namjera da se pomogne penzionerima, nego da se među njima izazovu podjele, a dio i potkupi za naredne izbore…

– Odluka SNSD-ove većine u banjalučkoj Gradskoj Skupštini da se iz budžeta grada na ime pomoći penzionerima izdvoji po 100 KM izazvala je opravdane reakcije penzionera širom Republike, koji su ovom nerazumnom odlukom povrijeđeni i diskriminisani u odnosu na svoje banjalučke kolege, saopšteno je iz Saveza penzionera i potomaka.

Ukazuju na permanentnu SNSD-ovu politiku zasnovanu, kako navode, na oprobanom receptu: zavadi, podijeli, potkupi i ucijeni, tako da iza odluke banjalučke skupštinske većine ne stoji namjera da se pomogne penzionerima, nego da se među njima izazovu podjele, a dio i potkupi za naredne izbore.

“U istu svrhu je budžetu grada je za 2021., predviđena stavka od 200.000 KM za pomoć penzionerima, koja se uplaćuje na račun gradskog Udruženja penzionera i služi za kupovinu glasova. Iako smo tražili da za ta sredstva konkurišu sve organizacije koje se bave problemima penzionera adekvatnim programima utroška, to nije prihvaćeno”, stoji u saopštenju.

Dalje se navodi da je ta odluka problematična i iz još jednog razloga, jer bi po njoj tih 100 KM trebalo da posluže za plaćanje utrošene električne energije.

“Ne bi nas iznenadilo da se sva sredstva prebace na račun “Elektrokrajine”, koja se i do sada ponašala isključivo kao servis SNSD-a rasipajući narodni novac na stranačko zapošljavanje i finasijsku podršku”, kaže se u saopštenju.

Podsjećaju da je Regulatorna agencija za električnu energiju RS, donijela odluku 2006.godine da “Elektrokrajina” može isplatiti na godišnjem nivou samo 21 milion bruto.

Po izjavi v.d. direktora Dragana Čavića 2019., taj iznos se, kako navode, popeo na 43 miliona.

Uz to 2020., je isplaćeno 20 miliona za otpremnine višku zaposlenih, koji su svi listom ponovo zaposleni. Među njima su uglavnom partijski funkcioneri kojima je istekao poslanički, odbornički ili neki rukovodni mandat.

Savez penzionera i potomaka poziva Vladu Republike Srpske, da ukoliko želi dokazati da je Vlada u funkciji svih građana, da obezbijedi jednokratanu pomoć u iznosu od 100 KM za sve penzionere, ili makar za one čija penzija ne prelazi 600 KM, a gradonačelnika Banje Luke, da se odobrena pomoć isplati direktno penzionerima, a nikako na račun “Elektrokrajine”.

Takođe je upušen poziv i Tužilaštvu da se konačno pozabavi zloupotrebama u svim javnim preduzećima, posebno u Šumama Srpske i Elektroprivredi.

BN TV

CATEGORIES
Share This