Ohrabren izborima za mjesne zajednice u Bijeljini SNSD najavio opoziv gradonačelnika

Ohrabren izborima za mjesne zajednice u Bijeljini SNSD najavio opoziv gradonačelnika

Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije Bijeljina, Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” pobijedila je u 58 mjesnih zajednica od ukupno 70 na području Grada, što SNSD smatra dovoljno dobrom osnovom za pokretanje opoziva gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Nakon nedeljnih izbora za mjesne zajednice u Bijeljini na pres konferenciji je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Vladimir Lazić izjavio je da je Koalicija “Dogovor za Bijeljinu” apsolutni pobjednik izbora i najavio je pokretanje procedure opoziva gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

“Imamo apsolutnu pobjedu i u Donjem Crnjelovu, mjesnoj zajednici iz koje dolazi gradonačelnik (Ljubiša Petrović). To je rezultat svega što govorimo proteklih mjeseci. Građani Bijeljine prepoznali su ko za njih radi, a ne ko šta priča”, rekao je Lazić na konferenciji za novinare.

Da podesjetimo, prema preliminarnim rezultatita GIK koalicija “Dogovor za Bijeljinu” pobijedila je u 58 mjesnih zajednica od ukupno 70 na području grada, a u devet su većinu dobili kandidati SDS/PDP-a.

Koalicija Dogovor za “Bijeljinu” je u 27 mjesnih zajednica osvojila sva mjesta za članove mjesnih zajednica, među njima su Centar, Stari grad, Dašnica jedan, Filipa Višnjića, Galac, Ledinci.

Kandidati SDS/PDP-a su u devet mjesnih zajednica osvojili većinu glasova, a to su zajednice Batar, Donja Bukovica, Velino Selo, Donji i Srednji Dragaljevac, Srednji Magnojević, Hase, Srednja Čađevica, a u mjesnoj zajednici Gornji Dragaljevac pripala su im sva mjesta.

U mjesnoj zajednici Batković Koalicija je osvojila tri mjesta, Grupa građana “Za našu djecu” tri, a SDS-PDP jedno, u Gornjem Crnjelovu Kolaciji su pripala tri mjesta, kao i SDS-PDP, a Grupi građana “Gornje Crnjelovo” jedan.

U mjesnoj zajednici Janja grupa građana “Jedinstvena lista” uzela je osam mjesta, dok je jedno pripalo Udruženju “Oksigen-Janja”.

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This