Obećanja SNSD-a se repriziraju pred svake izbore: Niko u njih više ne vjeruje! U SDS-u i PDP-u osvježenja i MLADE SNAGE

Obećanja SNSD-a se repriziraju pred svake izbore: Niko u njih više ne vjeruje! U SDS-u i PDP-u osvježenja i MLADE SNAGE

Do Opštih izbora ostalo je manje od godinu dana, a neke političke partije su već uveliko krenule sa kampanjom. I pozicija i opozicija vjeruje u pobjedu. Već se zagrijava politička scena širom Republike Srpske, ali oči javnosti najviše su uprte u Prijedor, Banja Luku i Trebinje.

Opozicija od lokalnih izbora nije ni prekidala sa kampanjom i već duži vremenski period su u ofanzivi, napadaju, kritikukuju, nude rješenja, organizujuju sastanke i iznose zajedničke stavove. Međutim, sve ovo kao da ne dotiče aktuelnu vlast koja tjera po svome.

Trebinjski SNSD se budi iz dubokog zimskog sna, jer su nakon pobjede na lokalnim izborima utihnuli. Priprema za naredne izbore počinje. S vremena na vrijeme opet stižu obećanja poput aerodroma, bolnice, obilaznice, ali je problem što ni oni sami ne vjeruju više u ova obećanja, pa će do narednih lokalnih izbora biti primorani da izmisle neko novo obećanje. Građani Trebinja više nisu željni price, vrijeme je da se aktuelna vlast posveti dovođenju investitora i otvaranju novih radnih mjesta.

PDP u Trebinju od 2016. godine kao i da nije postojao. Međutim, dr Saša Borjan je imenovan za povjerenika Gradskog odbora, što je pozitivno imajući u vidu da za njega Trebinjci imaju samo riječi hvale. Iz PDP-a su najavili da će u narednom periodu raditi na rekonstrukciji odbora, koji će napraviti odličan rezultat na narednim izborima. Najavili su, takođe, i da će im se u narednom periodu pridružiti jedan broj nezadovoljnih članova trebinjskog SNSD-a.

U Srpskoj demokratskoj stranci je napokon došlo osvježenje. Nakon lošeg rezultata na lokalnim izborima 2020. godine SDS je izvršio smjenu generacija i u prve redove isturio novu generaciju mladih ljudi, što bi trebale učiniti i ostale političke partije. SDS ne najavljuje prelaske kadrova SNSD-a u svoje redove, ali je primjetno da su maksimalno zastupljeni u medijima, i da se ne boje da kažu ono što misle. Mladi ljudi imaju želju i motivaciju za rad i skloniji su upotrebi društvenih mreža i novijih tehnologija bez kojih se život danas ne može ni zamisliti.

Nezaobilazan faktor u Trebinju je Lista za pravdu i red koja je na posljednjim izborima ostvarila odličan rezultat. Ovim iskrenim borcima protiv režima i nepravde nedostaje samo forma i da ovaj fantastičan rezulatat pretoče u političku stranku koja bi napravila stranačku infrastrukturu za potrebe očuvanja izborne volje građana na narednim izborima.

Političke partije prave uvijek istu grešku, pa dolazimo u situaciju da o anomalijama ovog sistema govore oni koji su u proteklom ili sadašnjem vremenu učestvovali ili učestvuju u sličnim radnjama. Glasači traže nove i nekompromitovane ljude, a u prilog ovoj tvrdnji ide činjenica da su za gradonačelnike dva najveća grada u Republici Srpskoj (Banja Luka i Bijeljina) izabrani baš takvi, oni koji nemaju „oraha u džepovima“.

(Trebinje 24)

CATEGORIES
Share This