O nasljedniku će razmišljati nakon još jednog mandata: Dodik uvjeren da će za njegovog života Srpska biti samostalna

O nasljedniku će razmišljati nakon još jednog mandata: Dodik uvjeren da će za njegovog života Srpska biti samostalna

Postoji narativ koji se širi od nedovršenih političara iz raznih evropskih struktura, koji kažu da je Dodik eksponent Putina. Kakva budalaština, to je nezrelo i infantilno.

To je u intervjuu za Una TV izjavio Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD, govoreći o odlascima u Moskvu u vrijeme kada se državnici u Evropi plaše kontakata sa Vladimirom Putinom.

– Priznajem da sam otišao kod Vladimira Putina iz nekog svog zdravog razuma i ići ću ponovo u septembru. Svaki put kao i ovaj posljednji, Putin je rekao da podržava Dejtonski mirovni sporazum i međunarodno pravo ali i da poštuje i podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Ali ovi zapadnjaci, ne poštuju teritorijalni integritet BiH, nego hoće da naprave unitarnu, centralizovanu zemlju koja ne može da funkcioniše – kaže Dodik.

Kako kaže, ne zatvara vrata niti jednom zapadnjaku i svakome ko ga pozove.

– Ja ću otići i razgovarati, ali ih ne zatvaram ni pred Putinom – dodaje Dodik.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Govoreći o tome šta očekuje od narednih izbora, na kojima je kandidat za predsjednika RS, Dodik je rekao da svi imaju pravo da se kandiduju i da je velika čast biti kandidat za tako važne funkcije.

– Ne poznajem dovoljno kandidate privatno, osim u njihovom političkom djelovanju. Oni imaju svoje politike i ja to poštujem. S druge strane, ja imam svoju politiku. Do sada sam 12 puta pobijedio i vjerujem da ću ponovo. Oni koji se zbog toga ljute i dalje će biti ljuti i tu vam je sve jasno – ističe Dodik.

Odgovarajući na pitanje odakle crpi energiju, Dodik se vratio u vrijeme kada je aktivno igrao košarku i kada je, kako kaže, vjerovao da 20 razlike može da se stigne za jedan minut.

– To je bilo nerealno, ali je energija uvijek bila tu. Tako je i danas. Mislim da je razlog tome što dolazim iz porodice koja je čitav život radila i nikada nije odustala. Ja sam to sve doživljavao kao moranje, ovo što danas radim je i neka vrsta obaveze prema ljudima koji vam vjeruju u ono što radite – kaže Dodik.

Da li nekoga u vašoj stranci vidite sa takvom energijom – glasilo je jedno od pitanja.

– Ljudi energiju nose individualno. Pratim to i nisam nesvjestan onoga šta me pitate, ali sam na neki način sam sebi zadao još ovaj mandat, pa ću nakon toga razmišljati o nasljedniku u stranci – odgovorio je Dodik, piše Una TV.

Upitan da li je realno da u narednih 30 godina Srpska bude samostalna, Dodik je rekao: “Ma kakvih 30! Ja to hoću da vidim za života. Ja ću to gledati sigurno. Procesi se ubrzavaju i ovo što se dešava u Sarajevu, govori da muslimanski politički zahtjevi nisu više tako bjanko rješivi. Neki drugi prodiru i oni će da dovedu do neke nove strukture”.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This