“O izbornom zakonu tek nakon izbora” Izetbegović nakon sastanka sa Varheljijem

“O izbornom zakonu tek nakon izbora” Izetbegović nakon sastanka sa Varheljijem

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je na sastanku sa komesarom EU za susjedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem u Briselu odbio razgovor o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Rekao sam da ćemo o tome govoriti tek kad se završe izbori i kad se formira vlast na svim nivoima – rekao je Izetbegović, tvrdeći da su, što se tiče njega, završeni razgovori jedan na jedan o Izbornom zakonu sa Varheljijem ili liderom HDZ BiH Draganom Čovićem.

On je dodao da je zadovoljan razgovorom sa Varheljijem, za kojeg je rekao da je bio optimističan kada su u pitanju šanse da BiH u bliskoj budućnosti dobije status kandidata EU.

– Varhelji smatra da možemo napraviti snažan korak ne samo u ova tri zakona koji se spominju nego i na još dodatna dva koji se odnose na sudove i Visoki sudski i tužilački savjet. To je jedan set vrlo ozbiljnih zakona koji bi nam omogućio, povećao šanse za sticanje kandidatskog statusa – zaključio je Izetbegović.

Komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji razgovarao je danas na odvojenim sastancima sa političkim liderima vladajuće koalicije u BiH predsjednikom SNSD Miloradom Dodikom, HDZ BiH Draganom Čovićem i SDA Bakirom Izetbegovićem.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This